PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

14 de març 2006

SOPHIA

En la nostra tecnificada societat no s'avalua gaire la imaginació, com molt pot tenir algun raconet en l'apartat d'afeccions. Avui Sophia ha decidit alliberar-se, durant una estona, d'allò previsible: el telèfon que sona, l'e-mail que arriba, les demandes del cap..., per passejar uns minuts pel camí de la imaginació:

La imaginació, en el nostre sistema de valors, està quasi totalment reservada a la infància, una regió on és tan políticament correcte estimular-la que el mercat, mobilitzat per la demanda, ha generat tot tipus de productes destinats a doblar la fantasia dels nens i les nenes des dels primers mesos de gestació. Però a mesura que els anys van passant, anem en busca de la realitat, i els follets es canvien per verducs, la màgia tan sol és un lloc per visitar en forma de parc temàtic (Disneylandia), i somiejar és una activitat per mandrosos, i romàntics, que permeten que els segons badallen, entre la voluntat i l'abandonament als sentits.

Sophia, mira per la finestra i sent l'immens plaer de tancar els ulls, a plena llum del dia. Obre la finestra, respira, i nota el món a través d'una lleugera brisa primaveral i per una tímida carícia del sol. Vol sortir del món real, de les coses com són, i lliurement poder reinventar-les com si dins del cap tingues un llapis o un pinzell, però sobre tot ales per volar. Volar fins on mai arribarà, apropar-se a un pensament, a una idea (que potser després serà completament diferent a com la va imaginar) o recompondre una i altra vegada un record, amb la precisió de un cirurgià i la inspiració de Mozart, activitats que li permeten viatjar pels camins de la seva memòria, a demés d'ampliar el seu repertori de desitjos primaverals.

Sap que no hi ha premi material ni metàl·lic assegurat, però si et toca succeeix quelcom vertaderament meravellós: la imaginació es converteix en primavera!.
 
contador de visitas
contador de visitas