PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

15 de març 2006

DIÀLEGDoncs el preguntar, és la devoció del pensar: Martín Heidegger

“Agafa una idea i mou el teu món”

Les idees tenen poder. L’home engendra idees, però aquestes adquireixen ràpidament autonomia i volen. Els sofistes van tenir clara la vinculació del seu discurs amb el poder. Davant la insistència de Sócrates per indagar quin és l’objectiu que persegueix la retòrica, Gorgias no va dubtar en respondre que es tracta del millor bé pels homes, doncs atorga a aquests independència, autoritat sobre la resta de ciutadans i ciutadanes i poder davant l’assemblea (Plató, Gorgias, 452,d-e).
Però davant els sofistes, que estenen la seva estratègia en l’assemblea davant grans multituds, Sócrates prefereix, el diàleg entre amics, en el clima de la philía, on no es busca convèncer per sumar poder sinó indagar per adreçar-se dialogant envers la veritat. Sócrates es posa a si mateix en el lloc del no saber; no va ser comdemnat per ensenyar o imposar la seva doctrina, sinó per PREGUNTAR: què, com, perquè, quan, qui, on?

Que les idees alcin el seu vol i no s’esgotin en les fronteres de les teves respostes.
 
contador de visitas
contador de visitas