PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

27 de març 2006

TRANSMISSIÓ TEXTUAL

Calladament arriba la nit i els sorolls s'esvaeixen, els compromisos queden darrera la porta. El silenci ens convida a fruir d'un moment de plaer.
Els llibres, amuntegats a la tauleta de nit, ens flirtegen des de les seves portades, abans de decidir quin serà l'elegit aquesta nit primaveral. Després de les responsabilitats laborals de les nostres jornades diàries ens concedim un regal, sí, perquè llegir és un regal, un moment fora dels moments, la història nocturna que ens atrapa i ens descarrega del pes del dia.
La lectura és un acte de creació permanent, hem de conquerir la imatge, els decorats, els personatges. La nostra imaginació dibuixa les històries que llegim i ens obre les portes a la infinita diversitat de móns imaginaris, alliberats de Cronos, ens podem submergir en la solitud poblada d'universos desconeguts.
Hi ha una força secreta en les paraules que llegim convertint-les en un tresor perdurable, allò que per atzar o per voluntat, ens ha comunicat un personatge desconegut durant un d'aquests íntims encontres amagats.
Observem que en poques ocasions el plaer figura en els programes escolars, orientats només a la finalitat competitiva que ve dissenyada pels objectius del mercat laboral. Assaborir que un llibre pot alterar la nostra consciència, i que ens pot traslladar encara que sigui per una estona fora del temps normatiu, és quelcom que deixa sense paraules, és gaudir d'una llibertat... és gaudir d'una aventura personal lliurement elegida.
Sovint ens plantegem la manca de temps per llegir, com si la vida fos un obstacle permanent a la lectura, per això, no podem permetre que la lectura depengui de l'organització del nostre temps social, ha d'ésser com l'amor. Hem vist alguna vegada que un/a enamorat/da no trobi temps per amar? Hem d'amar la lectura, hi ha d'haver entre ella i nosaltres aquella reacció química que, com l'amor, atrapa el nostre esperit i ens porta a descobrir el millor de nosaltres mateixos.

POEMA

Et percep

El meu esperit ermità
et percep en totes
les coses.
La meva ànima et busca
darrera tota emoció.
El meu trajecte
està ple del teu nom
Llunyà!... On estàs?
... On estàs?

Et percep cada dia
acaronant-me invisible,
subtil i incorpori.
Sé que sempre
t'he portat amb mi
eres sempre el misteri,
secretament amagat
que il·lumina el meu camí.

Et percep
cada dia,
parlant, més no sé a on.
Eres quelcom que viu
més enllà de mi mateixa
i encara que sempre siguis
horitzó i núvol llunyà
vaig percebre càlidament
el teu petó
a la meva ànima!


 
contador de visitas
contador de visitas