PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

24 de maig 2006

LA MEVA TERRA: CATALUNYA

" Catalunya terra de llibertat,
i de grans ideals.
Estimada i respectada
pels seus ciutadans,
aixeca la seva veu
a favor de l'ESTATUT ".
1.- El nou Estatut es compromet amb els valors del segle XXI: cohesió social, cultura de la pau, suport als emprenedors, impulsora societat del coneixement, reconeixement de la diversitat, impulsora de la nostra cultura i la nostra llengua.

2.- El nou Estatut estableix un capítol de drets i deures. Drets civils, socials, polítics, administratius i lingüístics. Es compromet amb la gent de Catalunya, plena integració social: joves, gent gran, dones, persones amb discapacitats.

3.- El nou Estatut reconeix la singularitat nacional de Catalunya i els seus drets històrics, i garanteix la màxima protecció i projecció de la llengua i la cultura catalanes. Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tenen el dret a usar la llengua que lliurement escullin, però també el deure de conèixer tant el castellà com el català.

4.- El nou Estatut suposa un aprofundiment en la qualitat democràtica de les institucions catalanes. Vol fomentar la participació ciutadana, establir criteris de paritat entre homes i dones, millorar la capacitat de control i investigació sobre les actuacions de l'administració i dels representats públics.

5.- El nou Estatut reconeix el paper del món local i es compromet a vetllar per uns governs locals forts i propers a la ciutadania.

6.- El nou Estatut s'ocupa dels problemes que més preocupen a la ciutadania: ocupació, seguretat, immigració, permisos de treball dels treballadors estrangers. El nou Estatut podrà decidir sobre allò que afecta als catalans: trens de rodalies, beques d'ensenyament obligatori o les inspeccions laborals que més s'adaptin a la nostra realitat.

7.- El nou Estatut millorarà la justícia apropant-la als ciutadans i les ciutadanes de Catalunya. La Generalitat podrà gestionar l'administració de justícia. Creació del Consell de Justícia de Catalunya.

8.- El nou Estatut permetrà incrementar les seves competències en matèria de gestió d'infrastructures, gestionant els ports i aeroports i els ferrocarrils de rodalies.

9.- El nou Estatut permet a Catalunya tenir veu a Europa i al món.

10.- El nou Estatut incorpora un sistema de finançament transparent, just i solidari, que ens aporta els recursos necessaris per a construir una societat més pròspera i cohesionada. No farem realitat una societat de benestar de Catalunya sense els recursos que ha d'aportar el nou model de finançament. Amb un finançament adequat podrem tenir: l'educació, la sanitat, les infrastructures, la formació, les noves tecnologies i els estímuls que necessitem per fer una Catalunya econòmicament competitiva i amb unes polítiques socials potents.
SI A CATALUNYA, SI A L'ESTATUT
 
contador de visitas
contador de visitas