PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

28 de juny 2007

PENSAMENTS CULTURALS

Cultura i humanitats, festa i cultura. Tal i com va declarar la Unesco a l’any 1982 la cultura és el conjunt de totes les formes de vida i expressions d'una societat determinada, inclou costums, pràctiques, codis, normes i regles de manera d'ésser, vestir-se, religió, rituals, normes de comportament i sistemes de creences. Des d'un altre punt de vista podríem dir que la cultura és tota la informació i habilitat que posseeix l'ésser humà. El concepte de cultura és fonamental per a les disciplines que s'encarreguen de l'estudi de la societat, en especial de l'antropologia i la sociologia. La cultura dóna a la persona la capacitat de reflexionar sobre si mateixa. És ella la que fa de nosaltres éssers específicament humans, racionals, crítics i èticament compromesos. A través d'ella discernim els valors i efectuem opcions. A través d'ella la persona pren consciència de sí mateixa, es reconeix com un projecte no finalitzat, posa en qüestió les seves pròpies racionalitzacions, busca noves significacions i crea obres que el transcendeixin.
Badalona una ciutat formada per trenta i quatre identitats és una ciutat cultural que mira, valora i mostra el seu patrimoni històric, artístic, paisatgístic, arquitectònic, tradicional, industrial, humà, però també, una ciutat cultural d'arts escèniques, de musica, d'arts plàstiques, de cinema i lletres, de cultura tradicional i festa. Badalona una ciutat cultural que és diu de moltes maneres, a Badalona, la cultura és cosa de tots/es.
 
contador de visitas
contador de visitas