PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

23 de juliol 2007

ÀNGELS LITERARIS

Observem callats com llegeix el seu escrit: els seus cabells curts, les seves ulleres blanques de disseny. S'asseu còmodament a la cadira, i beu una coca-cola. Porta un vestit diplomàtic, camisa i pantalons de color negre. Els seus ulls no paren de moure's mentre les paraules surten del seus llavis riallers. En els silencis, entre línies, deixa corre alè d'interrogacions. El jardí literari acull entre els seus arbres els primers passos d'un desconegut escriptor.

Tot l'anterior és ficció.

Fa uns dies vaig rebre per correu postal el primer projecte de novel·la de l'Eulàlia. Vaig començar a llegir-la entusiasmada, volia saber quin seria el final de la seva protagonista: la Clara.

Sona el telèfon és la Susagna.
- Hola Mar
- Hola, si ja sé que és una mica tard, però et trucava per dir-te, que m'he trobat aquesta tarda amb la Mar, i ens ha convidat a tots els/les ATENEISTES a la inauguració del seu restaurant. Te'n recordes que va dir que ens avisaria?
- Si. Quin dia fa la inauguració?
- M'ha dit que és aquest dijous a les nou de la nit al carrer Canuda. Vindràs?
- I tant. Que ho sap tothom?.
- Crec que només li mancaven per convidar al Marc i a l'Albert.
- Bé, dons sense falta ens veurem el dijous. Adéu, bona nit.
- Bona nit, petons.

Va tornar a la seva feina, i va continuar a la línia inacabada: "Influències són forces, circumstàncies, personalitats irresistibles com la marea que t'empenta i fa brotar del teu interior el teu àngel literari".

Ja era massa tard per trucar a l'Ester, i recordar-li que encara tenien pendent una partida d'escacs.

EL LLAC

És agost. A Felippo li agraden les vacances. És dissabte i surt al camp a passejar. Veu com els raig de sol es colen entre les fulles dels arbres, com les papallones blaves i blanques ballen al seu voltant. Olora el perfum de les herbes i flors. Travessa una part del bosc encantat; es deté admirat. Durant una estona el mira. Està quiet, net, sense taques, brillant com un mirall resplendent. Mentre la seva mirada descansa, en l'aigua cristal·lina, sent el frescor de l'herba entre els dits dels seus peus. Se sent feliç. El temps s'ha detingut a la vora del llac.
 
contador de visitas
contador de visitas