PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

03 de desembre 2007

DISSABTE


És un matí de dissabte. Al carrer el sol rellueix. Estem a la tercera planta de la seu del Partit al carrer Nicaragua. A l'escenari un cartell gris amb lletres vermelles, mostra el títol d'una conferència: "La Xina que desperta". Els companys i companyes del curs de postgrau de lideratge i gestió política i social, anem arribant de mica en mica, abrigats amb bufandes i guants. Venim acompanyants de paraules i fulls, d'idees i arguments.
"El primer" diu en Xavier, el director de l'Escola Xavier Soto. El faristol acull al seu primer ponent, i així un darrera l'altre anem escoltant les diferents intervencions. De prompte, algú obre les portes d'un balcó del Ripollès, i un fred gelat es cola per la sala. Un vent monsó porta un missatge a l'Enric: aquell seria un dia d'aquells que sempre li acompanyaria en sa memòria, i amb aquests mots, ens introdueix en l'exposició del seu parlament. L'Enric amb un tot de veu enèrgic i amb una vocalització adequada desenvolupa el seu discurs com a President del Consell Comarcal del Ripollès. Un jove de mirada noble i transparent, ens parla de la importància en la millora dels pobles i comarques de Catalunya.
La càmera de vídeo, la convidada silenciosa, ha anat enregistrant mirades fixes, mirades vives, somriures tímids, somriures oberts, mans quietes, mans neguitoses..., gestos plens de sentiments i paraules callades.
S'escolta una veu, en Tomàs, el Director del Postgrau diu que vol fer-nos una queixa, i diu " que ningú alumne s'ha cenyit al títol de la conferència "La Xina que desperta". Somriures. L'ascensor baixa de la tercera planta a la primera, i un sol resplendent ens espera al carrer.
 
contador de visitas
contador de visitas