PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

08 de febrer 2008

IDEES VERMELLES

IDEES VERMELLES

M'agradaria que m'acompanyéssiu en un petit viatge, per fer aquest viatge és important sentir-nos còmodes, així que imaginarem que estem agradablement asseguts a la butaca preferida de casa, bevent la nostra beguda predilecta i confortablement relaxats.

Fa un temps que vaig pensar que seria bo un nou redisseny, un nou disseny de les nostres Agrupacions "Vine a la república Federalista i Catalanista de la teva Agrupació". A l'Ateneu de Barcelona hi ha unes sales que semblen el saló de casa i permeten el plaer d'una bona lectura al costat d'un cafè o una bona conversa amb els amics, i això em va fer pensar que es podria canviar el disseny de les nostres agrupacions i convertir-les en llocs acollidors on els/les nostres militants es poguessin sentir bé, perquè crec que l'entorn on ens moguem les persones és important.

Sempre m'ha agradat la botiga d'Ikea, deu ser perquè aquest nom s'assembla a la paraula IDEA.

Estant rumiant tots aquests pensaments vaig trobar-me per casualitat, amb el llibre d'Ikea a les mans i a l'obrir-lo a l'atzar, vaig llegir que qui dorm mai s'equivoca; un dies més tard algú em parlava del fundador d'Ikea, i vaig pensar que a vegades l'univers, el món, ens dóna senyals per a què siguin traslladades, i és per això que el missatge que m'agradaria fer-vos arribar és la importància que té que les nostres IDEES SOCIALISTES continuen en alça i arribin al CAP i al COR de les persones, per això vaig pensar en la necessitat d'un nou llenguatge polític que ens apropi més a les persones.

Un savi grec va dir: "Donar-me un punt de suport i moure el món". Aquest home va descobrir la palanca i la seva gran capacitat per trametre força. També nosaltres podem desenvolupar aquest principi i afirmar "Dóna'm una IDEA i moure el món, el teu món, les teves idees socialistes". Donat que les nostres eines són les IDEES, tenim que llançar-les, renovar-les i inventar-les contínuament per a què l'ideari socialista arribi i convencí als nostres ciutadans (mares, pares, joves, gent gran, gais, lesbianes...).

Però a més a més, les nostres idees han de passar a l'acció, els nostres discursos s'han de veure reflectits en accions i comportaments concrets (no podem mantenir un discurs d'apropament envers la gent i després mostrar comportaments freds i distants).

És necessari fer una revisió del nostre missatge però sobre tot de les nostres ACCIONS. Fer veure la importància del concepte de treball, el valor de l'esforç en una societat caracteritzada pel pragmatisme, per les presses, per l'oci..., en aquesta societat narcisista, els socialistes hem d'esforçar-nos per conquerir un horitzó millor, un món millor.

Sabem que actualment s'està produint un cert "desassossec" envers el món de la política i dels nostres polítics. Els socialistes hem de tornar a conquerir, a il·lusionar i connectar amb els nostres militants i els nostres ciutadans. Les paraules i els fets deuen anar agafats de la mà, deuen caminar junts perquè el PSC és el projecte de la majoria dels ciutadans de Catalunya.

Com socialista em preocupa el desinterès i l'apatia dels nostres propis militants així com l'allunyament d'una part de la ciutadania. Avui dia la política i les institucions obtenen índex molt baixos de valoració, les estadístiques mostren una preocupant tendència envers la passivitat i fins i tot la indiferència; hi ha una lluita per vèncer al contrari i és suficient que un digui blanc per a què un altre digui negre, excepte a l'hora de pujar sous o determinats beneficis econòmics, llavors s'estableix el silenci comú.

És per això crec en la necessitat que tenim D'UN NOU LLENGUATGE, UN NOU DIÀLEG, perquè a vegades s'ha de capgirar tot, perquè almenys quelcom millori.

Donat que vivim en un món confús i ambivalent, els socialistes necessitem una formació sòlida, basada en un sentit ampli de la vida, que pretengui per damunt de tot cultivar la intel·ligència i la sensibilitat dels nostres militants. Una formació que permetrà estimular la creativitat, que afavoreixi la llibertat de pensament, de comunicació i d'expressió. Dialogar, debatre, intercanviar informacions, projectar, inventar... SOMNIAR.

Recuperar el concepte d'imaginació.
Com deia Albert Einstein: "Soc prou artista com per a dibuixar lliurament sobre la meva imaginació. La imaginació és més important que el coneixement. El coneixement és limitat. La imaginació circumda el món".

ENSENYAR, FORMAR, per a què? perquè la formació té que veure amb una actitud davant la vida, una filosofia de l'existència, una filosofia socialista. Perquè per a nosaltres, els socialistes, l'ensenyament, la formació, la transmissió de coneixements és fonamental per a la nostra formació política, i la nostra formació com éssers humans.

El company Miquel Iceta en el seu document "Una reflexió conjunta de la nostra militància, i de la societat catalana; de la construcció de nous espais de debat i de participació ciutadana", ens convida:

a.- A modernitzar el nostre discurs i el nostre llenguatge polític, proporcionant un relat entenedor i un futur engrescador.

b.- També ens parla de la necessitat d'atendre millor las preocupacions del nostre electoral més tradicional i com entendre la seva evolució.

c.- A repensar millor la cultura del treball, els seus valors i les seves noves expressions, recuperant el discurs del valor del treball digne; a impulsar la cultura de l'honestedat, de l'esforç i de la responsabilitat; i a participar activament en la recuperació de la memòria democràtica, obrera, popular, catalanista i federalista de la nostra història.

e.- Així com a obrir espais a nous protagonistes.

f.- I ser el Partit de referència per a les Dones, perquè les dones amb petits canvis som capaces de canviar el món.

I quan el company Miquel diu que la gent pensa que la política ha perdut pes, i que no és un element útil per resoldre els seus problemes, davant aquest pensament tenim una TASCA a fer, TOTS I TOTES i es difondre que: SOM EL PARTIT DE LA JUSTICIA SOCIAL, FILL DEL MOVIMENT OBRER, INSPIRTAT PELS VALORS DE LA IL.LUSTRACIÓ (JUSTICIA, IGUALTAT, FRATERNITAT) com molt bé diu en Miquel.

NOSALTRES SOM AQUESTS, o no ho som aquests?

per això els socialistes, hem de continuar treballant per impulsar reformés i projectes que desenvolupin la societat justa que volem.

Una societat composada per PERSONES que creguin que més enllà d'una certa perspectiva unilateral que va proclamar la RAÓ com guanyadora del nostre esdevenir històric, es proclami un nou discurs socialista, que cregui que l'home no és només prudent i mesurat, sinó que també és capaç de furor cec i passions encegadores.

Hauríem de qüestionar aquells discursos que facin de la raó la principal protagonista del nostre discurs i dels nostres comportaments. Tenim la tasca de dur de nou a les persones a la compressió de si mateixes, dels seus ideals esquerrans. Hem de gaudir d'un NOU LLENGUATGE QUE ENS APROPI ALLÒ MÉS SIMPLE, ALLÒ MÉS QUAOTIDIÀ, per tal de començar a transformar el nostre caminar, la manera de relacionar-nos amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb el món.

Abans de finalitzar aquest viatge ple d'Idees, m'agradaria finalitzar recordant la frase del nostre estimat company Joan Reventós:

"El socialisme, entre altres coses, és també un sentiment. Sense el sentiment que impulsa les persones, el socialisme no acaba de ser del tot. La seva transcendència descansa en el sentiment que desvetlla".


 
contador de visitas
contador de visitas