PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

02 de maig 2008

FESTES DE MAIG A BADALONA


He caminat a poc a poc fins arribar a la plaça de la vila. Hi ha dies i moments que s’han d’assaborir, la vida passa tan de pressa! La plaça de la Vila és plena de gom a gom. Al rellotge de l’ajuntament li manquen encara deu minuts per tocar les set de la tarda; hora d’inici del tradicional pregó inaugural de les Festes de Maig. Aquest any el pregó el farà la Mireia Belmonte, la noia amb ulls de cel, una jove badalonina que ha estat proclamada recentment campiona d’Europa de 200 metres estils i ha aconseguit la medalla de bronze de 200 metres papallona; que important és que la ciutat reconegui els mèrits i els èxits dels seus propis ciutadans, ser profeta a la teva terra, a la teva ciutat. Porto al coll el mocador, símbol de les festes de maig, aquest any és de color vermell. Durant tres anys, no consecutius, el vermell ha estat el protagonista de la festa, d’altres vegades el seu color ha estat el blau, el lila, el verd... M’agrada veure com alguns balcons de la ciutat llueixen penjats, un darrere l’altra, tots els mocadors acolorits. Hi ha tanta gent a la plaça, que arriba un moment que no puc anar més enllà, i espero al costat del cinema Picarol, l’inici del pregó. Faig un repàs ràpid de la resta d’actes festius: la cremada del dimoni, nit màgica per excel·lència amb els seus focs artificials; la festa del Badiu, pallassos, xocolata i somriures per la canalla; els castellers, els geganters, els diables i els trabucaires; els concerts de música, a diferents llocs de la ciutat, per joves i grans. Les festes de maig ja són aquí i durant uns dies, la ciutat es vestirà de gala, i es perfumarà amb gotes d’aigua de mar i pètals de rosa, impregnant tota la ciutat amb l’aroma de la joia i l’amistat.
Veniu a gaudir de les Festes de Maig, de les festes de la meva ciutat: BADALONA.

LLEGIR


LLEGIR:
Penso en el meu pare. Ell va estar el primer a fer-me estimar la lectura. Sense que ell en tingues coneixement va ser el meu guia literari. De petita, quan el meu pare tornava del treball, em portava llibres petits que duien a l'extrem dret de cadascuna de les seves pàgines dibuixos, i al passar els fulls molt ràpidament els ninots es movien; eren els llibres joguina; a la nit, abans de dormir, el meu pare o la meva mare em llegien aquelles històries.
Uns anys després van venir els meus primers contes: la ventafocs, la blancaneu, la caputxeta vermella, pinotxo, el contes d’Hans Christian Andersen... L’època de l’adolescència van arribar altres descobriments literaris: les meves primeres novel·les juvenils, els llibres de misteri, i la poesia. Recordo una col·lecció de llibres que es deia Els tres investigadors, un grup de tres amics que es dedicaven a resoldre històries inexplicables que ocorrien al seu poble, i també les poesies de Gustavo Adolfo Bécquer, Federico García Lorca, Antonio Machado...
Així al llarg de la meva vida el llegir ha anat xopant el meu ésser de tal manera que, ja de petita vaig quedar enganxada pel anhel de llegir, i llegir va passar a formar part de la meva personalitat, per això sento la imperiosa necessitat de trobar moments que em permetran viatjar a llocs desconeguts, a conèixer històries que em facin riure o plorar, a dialogar amb personatges desconeguts que acabin convertint-se en amics imaginaris.
Cadascun del llibres que han circulat pels meus ulls i les meves mans m’han ajudat: a formar-me una mica més com persona i adquirir nous coneixement; a despertar aficions i interessos, a estimular la imaginació i la curiositat, a potenciar la meva creativitat, en definitiva, com va dir algú, a ser cada dia una mica més lliure. 
contador de visitas
contador de visitas