PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

16 de gener 2009

UNA FREDA NIT DE REIS

Una freda nit de Reis

Els dies de Festa Nadalenca amb finalitzat i l’estrella d’Orient és llunyana. En aquests moments la canalla dorm, ja han començat l’escola. En el silenci de la nit, recordo que quan era petita i arribaven els dies de Nadal, un dels dies més especials era la nit de Reis: els mitjons, els caramels, les xocolatines, l’aigua i el menjar pels camells, i la desitjada cavalcada.
La passada nit de Reis va ser molt freda a la ciutat de Badalona, però, res va minvar la il·lusió de petits i de grans. Una nena petita duia a la mà, una bossa blanca, i una altra portava obert un petit paraigües, Totes dues volien recollir dolços caramels; altres nens, amb el fred esmunyint-se pels abrics, agafaven amb força els seus fanalets.
Eren les vuit de la tarda i estàvem situats al carrer Pelai una mica més amunt del passatge dels encants, a La Salut. Tots esperàvem amb il·lusió l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. Les agulles del rellotge anaven passant però ses majestats no arribaven. Miràvem el carrer expectants a qualsevol senyal que donés una pista de la seva visió, ni de prop ni de lluny, veiem la llum blava dels cotxes de la guàrdia urbana, fins que passades les nou de la nit varem començar a veure algunes clarors. Els primers en apareixen van ser els bombers, darrera uns patinadors patges reials anaven agafant les cartes dels més menuts. Seguidament, van passar les tres carrosses reials, després una carrossa dels mercats municipals i una altra del club de futbol Badalona. Tot va passar ràpid com una estela fugaç. La realitat és que vam esperar més temps en què arribessin les carrosses que el temps que va durar la passada de la cavalcada.
I alguns ens varem preguntar ¿com pot ser que un esdeveniment que aplega a tanta gent de la ciutat un cop a l’any, no sigui tractat amb més detall? ¿Per què es llancen tant pocs caramels? ¿Per què a nivell dels districtes i de les entitats veïnals de Badalona no es treballa per tal d’aconseguir una única cavalcada general més gran i més espectacular?. ¿Per què els voluntaris Badalona en lloc de vestir de groc no porten una capa blava amb estelles o qualsevol adorn o vestimenta que faci relació amb aquesta nit màgica i especial? ¿Per què cada any que passa sembla que la cavalcada tingui menys protagonisme?
Estimats Reis d’Orient un any més haveu passat per la ciutat de Badalona per fer-nos arribar regals i il·lusió. La nostra és una ciutat engrescadora que vol rebre-us el proper any amb més puntualitat, amb més caramels, amb més carrosses màgiques i més sorpreses, però sobretot us vol rebre amb la cordialitat i l’alegria de tots els seus infants i ciutadans.
Miro el cel i em complac en l’observació d’una estela. Serà l’estela d’Orient?
 
contador de visitas
contador de visitas