Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: gener, 2009

BADALONA SOMNIA!

Imatge
Badalona somnia!

Em vaig ficar al llit a les onze de la nit. Em vaig tapar sencera i vaig somniar que viatjava en metre fins al centre de la ciutat. Em vaig baixar en una parada que no era la de Pep Ventura; era la nova parada del centre de la ciutat: la Illa central. El sol il·luminava els carrers projectant fils daurats sobre els ciutadans. Vaig veure edificis remodelats al carrer Anselm Clavé i al carrer Francesc Layret, amples voreres per passejar, papereres pel civisme i faroles de disseny. Em vaig aturar en cada cantonada, i vaig passejar relaxadament per aquell nou indret. Tot semblava tan real que em vaig oblidar que es tractava d’un somni.
El cas és que al dia següent quan vaig agafar el metre per anar a treballar em vaig adonar que a la meva ciutat, els somnis es converteixen en realitat; tenim un nou lloc de ciutat que millora la qualitat de vida de tots els ciutadans. Aquesta nova realitat urbanística ens fa evident que a Badalona es fa ciutat i fer ciutat és refer l’ésser h…

SOROLL DE POR

Imatge
Soroll de por,

Rostres demacrats, rostres de pànic, dolor i mort. Núvols grisos obscureixen l’horitzó. Homes, dones, joves i infants amb taques de sang a les mans, al cos; ulls encongits mirant envers una ciutat bombardejada. Respiracions trencades pel soroll de bombes plenes d’odis, frustracions i rancúnies. A dalt d’un cotxe cremat i destruït, entre crits i sorolls, un jove amb la mirada perduda, busca al seu pare i al seu germà. Es diu Jalem, viu a Gaza, té catorze anys i no sap que passarà a partir d’aquest esdeveniment crucial que ha trencat la seva vida i la seva biografia.
Guerres deshumanitzades, cruentes i violentes..., que tenyeixen de negre, de por i de mort, el dret a la vida, la pau i la democràcia.

UNA FREDA NIT DE REIS

Imatge
Una freda nit de Reis

Els dies de Festa Nadalenca amb finalitzat i l’estrella d’Orient és llunyana. En aquests moments la canalla dorm, ja han començat l’escola. En el silenci de la nit, recordo que quan era petita i arribaven els dies de Nadal, un dels dies més especials era la nit de Reis: els mitjons, els caramels, les xocolatines, l’aigua i el menjar pels camells, i la desitjada cavalcada.
La passada nit de Reis va ser molt freda a la ciutat de Badalona, però, res va minvar la il·lusió de petits i de grans. Una nena petita duia a la mà, una bossa blanca, i una altra portava obert un petit paraigües, Totes dues volien recollir dolços caramels; altres nens, amb el fred esmunyint-se pels abrics, agafaven amb força els seus fanalets.
Eren les vuit de la tarda i estàvem situats al carrer Pelai una mica més amunt del passatge dels encants, a La Salut. Tots esperàvem amb il·lusió l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. Les agulles del rellotge anaven passant però ses majestats no arriba…

PRIMERA CONVENCIO TREBALLADORS I TREBALLADORES PARTIT SOCIALISTA