PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

13 de febrer 2009

L'HOME FRAGMENTAT


L’home fragmentat

En Pere còmodament instal·lat al sofà agafa el comandament de la televisió i comença a fer zàping, va saltant de canal en canal (TDT, Plus, Digital…) hi té tants per elegir que no es concentra en cap; amb la velocitat impregnada als dits és capaç de manejar qualsevol artefacte tecnològic.
Clic, clic... acaba d’arribar un missatge a la bústia d’entrada del mòbil; respon amb rapidesa i decisió, és una forma ràpida de comunicar-se. Aquest petit instrument que permet una relació instantània amb un altre ésser humà ha donat pas a una disminució de les estructures del pensament humà: reducció de la capacitat de raonar, de comprendre, de formar-nos un criteri propi...
Aquest home tecnològic impulsat per les presses i la competència, descansa tranquil·lament desmemoriat i desmesurat, fragmentat i trencat; un home que admira la bellesa corporal, la rapidesa, la novetat, el culte al diner i a la fama. Un home indiferent que porta per senyera en paraules de l’escriptor E. Rojas “una tetralogia nihilista: hedonisme, permissivitat i relativisme moral”; tot això enfilat amb el materialisme. I així ens trobem a un home mancat de referents, infeliç i amb un gran buit moral malgrat tenir-ho tot materialment.
Al cap d’una estona, en Pere avorrit de programes sense cap mena de sentit, s’aixeca del sofà i apaga la televisió.


 
contador de visitas
contador de visitas