PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

23 de juny 2009

PLUJA DE PENSAMENTS


Pluja de pensaments,

Dia. Claror. El sol ple de vida. Hi ha algun núvol creuant el cel. L’ànima es vesteix de blau i de record. Els arbres amb llum apareixen amb resplendor. Alegria. De lluny sona una cançó acaronada pel vent. Des del silenci d’un carrer gallec escolto la veu de la meva consciència interior. Fa dies que la meva imaginació va solta. A estones penso en la vacuïtat d’un cos quan l’ànima marxa de viatge. Fa dies que no plou. La boca tancada. La paraula viva. Una cara en el mirall. Em sona. Un àngel blau. Imagino un viatge al límit del cel, al costat de l’horitzó del mar. Blau de blaus. Somnio. Què crear per a què aparegui de nou l’astre rei? Dolça tenacitat aquesta de creure en àngels alats. Tornen el dies d’estiu. Ell. Sempre torna. Arriba la nit, finalitza el dia i de nou ressorgeix el seu rostre a la finestra de la memòria. M’aixeco vull tocar-lo. M’apropo a poc a poc. Nit. Obscuritat. No està. Ha marxat sota el paraigua d'una silenciosa pluja d'estiu.

LA PLATJA DE BADALONA

La platja de Badalona,

Em trec els texans, la camiseta i les sabatilles, sota els peus sento el calor de la sorra daurada. Estenc la tovallola a prop de la vora del mar, tan a prop, que oloro la seva salinitat. La platja està tranquil·la i sembla el mirall on es reflecteixen els tresors secrets del mar.
Fico els peus dins l’aigua i sento la seva fredor a la pell; de mica en mica, vaig submergint el cos sencer. És el primer bany d’estiu. Surto del mar i m’asseco l’aigua de la cara, dels braços i les cames, per posar-me protecció solar, després no vull tenir problemes amb la pell. L’aroma dolç de la nivea es cola pels sentits acompanyant aquests primers raigs de sol. Dono un tom amb la mirada i veig que arriba més gent: joves allunyats del món escolar, els primers estiuejants a la ciutat, mares i pares amb la canalla, gent gran passejant. Al cap d’una estona comença a quedar-hi poc espai entre les tovalloles. Llenço la vista fins l’horitzó, i el color blau de l’aigua, il·luminat per la llum del sol, em sembla una imatge d’extrema bellesa.
Badalona és una ciutat costanera amb moltes joies, però a l’estiu la seva joia més preciosa és el seu diamant blau: la Platja; quasi cinc quilòmetres de platja plena de vida i d’alegria. Tot un litoral d’or que abasta: la platja de la Barca Marina, la platja de Cristall, la del Pont d’en Botifarreta, la dels Pescadors, la dels Patins a Vela, la de l’Estació, la del Pont del Petroli, la del Coco i la platja de la Mora; un ample recorregut per a relaxar-se amb la lectura, per a escoltar la música del mar, per a jugar i divertir-se, per a imaginar, per a fer esports...
Obro la meva bossa de cotó i fico la tovallola; mentre em vesteixo rumio que aquest meravellós matí de mar i de sol a Badalona, m’ha permès gaudir de la felicitat, l’harmonia, l’equilibri, la pau i la llibertat que ens porta l’estiu. 
contador de visitas
contador de visitas