PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

02 de juliol 2009

CIÈNCIA A BADALONA

Ciència a Badalona,


Davant el tauló d’anuncis, la mirada neguitosa d’en Marc, no vol aturar-se a la darrera nota final de curs; al cap d’un instant, amb decisió ferma, mira la línia del seu nom i cognoms, veient ressaltada en negreta la paraula ”apte”. L’alegria i l’emoció s’apoderen d’ell: - He aprovat!
L’any vinent en Marc començarà tercer de medicina a l’Hospital Trias i Pujol, més conegut com l’hospital de Can Ruti a Badalona; els dos primers anys els va estudiar a la Universitat Autònoma de Bellaterra; d’aquells anys guarda bons records d’amics, professors i alguna que altra aventura. Ara està molt content perquè podrà continuar els estudis universitaris, tant els teòrics com els pràctics, a la seva ciutat.
Encara no té clar quina serà la seva especialitat, però ara que sap que Can Ruti comptarà amb un centre d’investigació biomèdica per a la medicina preventiva i personalitzada amb el que es podrà diagnosticar la predisposició genètica a partit dels tumors, potser valori una altra possibilitat, i es dediqui al camp de la investigació. D ’uns anys ençà Badalona ha fet un recorregut a fons dins de l’àmbit de la medicina: l’Hospital Municipal, el Centre Sociosanitari del Carme, l’Hospital Trias i Pujol, l’Institut Gutzman, la Fundació Carreres...
Somnia despert i pensa en investigadors que han fet descobriments importants per a l’esser humà: Ramon i Cajal, que va revelar els processos connectius de les cèl·lules nervioses; Alexandre Fleming que va trobar l’antibiòtic de la penicil·lina; Charle Townes, el descobridor del raig laser; Severo Ochoa que va treballar en el desxiframent del codi genètic... Quan li agradaria algun dia, encara que fos en una mínima part poder contribuir a algun descobriment que ajudés a disminuir el patiment i el dolor de persones que pateixen greus malalties com el càncer, l’alzheimer, el Parkinson...
Si una vegada, Severo Ochoa va dir que: "L’amor és la fusió de física i química", en Marc creu que l’amor per la medicina, per la ciència és també la unió de coneixements i humanitat.


 
contador de visitas
contador de visitas