PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

16 d’octubre 2009

ESTACIÓ DE METRO POMPEU FABRA

Estació de metro Pompeu Fabra

L’andana del metro de la línia 2, de l’estació Pompeu Fabra a Badalona, està plena de viatgers impacients. La gent entra ràpidament a l’obrir-se les portes automàtiques per tal d’asseure’s als pocs seients lliures que resten al vagó.
Em mantinc dret al costat de dues dones; percebo un perfum dens i el so de les seves veus molt a prop d’orella. Una de les dones expressa el dubte d’allò que pensaria el Sr. Pompeu Fabra i Poch al veure el seu nom associat amb una estació de metro, i diu que potser a ell l’hauria agradat més veure’l relacionat, més enllà del monòlit commemoratiu situat al carrer Assemblea de Catalunya, amb el nom d’una biblioteca o d’algun equipament cultural donat que la seva passió va ser l’estudi de les lletres catalanes i la seva normalització. El mestre de mestres com diuen alguns.
L’altra acompanyant es dóna compte de la meva atenció en el diàleg, i em llança una mirada directa com si em convidés a participar en el debat, però com el meu trajecte està a punt de finalitzar, dissimuladament giro el cap en direcció a la porta de sortida, i em desentenc físicament, que no mentalment, de la conversa. Els viatgers ens aglutinem per sortir i mentre s’obren les portes del vagó penso que una altra possibilitat hagués estat anomenar l’estació amb els noms amb els que sempre ha estat coneguda la zona: carrer Anselm Clavé, Alcalde Xifré, Can Fradera o Badalona centre.
Durant l’itinerari que em porta per passadissos decorats amb grans rètols publicitaris rumio que més enllà del nom, el més important és la nova prolongació de la línia 2 del metro fins al centre de la ciutat. Nous projectes per a una Badalona millor connectada i propera.

 
contador de visitas
contador de visitas