PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

05 de gener 2012

NIT DE REIS


El nen es fica en el llit; es queda tant quiet que els plecs del seu cos es confonen amb la fredor dels llençols. Per damunt del cobrellit uns petits ulls mig oberts esperen desvetllats l’arribada dels reis d’Orient. A la finestra de l’habitació pengen tres mitjons vermells de llana on ha deixat dolços i caramels per donar la benvinguda al Reis d’Orient, també ha preparat tres gots d’aigua i menjar pels camells.
Amb el cor il•luminat com un gran cel estrellat el nen es va dormint de mica en mica i, un silenci estelat embolcalla l’habitació amb la llum màgica d’aquesta nit especial.
Mentrestant, al menjador amb cura per a què el nen no es desperti, els pares emboliquen amb tendresa i amor les joguines que el nen descobrirà quan els crits dels primers ocells li despertin del seu somni encantat.

LA DOCTORA FARRELL


A la safata d’entrada hi havia un e-mail de la Doctora Farrell. Què voldria aquesta vegada? Sempre que la doctora enviava un email al departament d’urgències ho feia amb una certa supèrbia en relació a la resta de companys de l’equip. Era patent que la humilitat, que no és una virtut molt glamurosa, no era una de les seves característiques principals. Ella no era una d’aquelles persones que saben posar-se en el paper de l’alumne per més que puguin saber, ben al contrari, li agradava mirar als altres amb una certa superioritat. Ella no era una persona oberta al treball en equip disposada a integrar el saber col•lectiu envers un fi que beneficiés al conjunt; els seus coneixements així com els seus objectius sempre estaven projectats cap el seu interès personal.
Epítecto, filòsof grec de l’escola estoica, deia: - faràs gran a un poble no aixecant les teulades dels seus habitatges sinó les ànimes dels seus habitants. Aixecaria alguna vegada la Doctora Farrell les ànimes dels seus col•laboradors obrint les finestres de la companyonia, de la creativitat i de l’honestedat?
 
contador de visitas
contador de visitas