PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

19 de març 2012

ELS LLIBRES


A l’obrir el quadern, s’enyora. Està sol al seu despatx, amb la porta tancada. Damunt la taula de treball una goma d’esborrar Milan, una maquineta i un llapis amb la punta afilada. Sempre li ha agradat el material de papereria, les carpetes, les agendes, les llibretes, els llapis de colors, els retoladors... El quadern li porta l’aroma d’altres temps. Aquell professor de literatura, que creu recordar es deia de cognoms Puig, que sabia captar l’atenció dels alumnes amb les seves històries i aventures, ell va ser altra de les persones que juntament amb el pare li van ensenyar el plaer de tenir un llibre entre les mans. Des de llavors llegir va formar part de la seva manera de ser. Lectures que van despertar-li la curiositat, que van donar-li idees, que ho van apropar a altres veus, i li van permetre arribar a conèixer altres maneres d’observar el món i les persones. Llibres que li han acompanyat al llarg de la vida en moments bons i dolents. Tardes d’amistat i de silenci, vespres i nits d’enamoraments i poesia. Paraules silencioses que s’han filtrat per la pell escrivint-se com un tatuatge en les seves empremtes. Una relació de lletres i síl•labes duradora, honesta i fidel.
I a l’obrir el llibre sent com desapareix entre llimons i tarongers, entre mars i muntanyes, ple de pors o d’amors. Un horitzó obert a les mans que li porta a l’exili de les lectures estimades.
 
contador de visitas
contador de visitas