PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

21 de gener 2016

SMART CITY BADALONA


Un minut després que l’autobús inici el seu recorregut veig que el semàfor ha canviat de color, que el paisatge desapareix ràpid i que la mirada se m’escapa per la finestra. De cop em trobo amb el projecte l’Estrella, un equipament urbanístic encara sense desenvolupar, terres emmurallades darrera una paret que amaga brutícia i oblit. Penso en Dalt la Vila, en el barri de Sant Roc, en els laterals de l’autopista i en Sant Crist, en tots aquells projectes de ciutat, que al llarg dels anys han anat quedant arraconats. 

El trajecte continua i apareix la Plaça de Pompeu Fabra plena d’arbres que comencen a créixer i olorar. La conductora s’atura en la parada emplaçada una mica abans d’arribar a la plaça de la Vila: l’àgora ciutadana, allà on Hipatia i Plató argumenten, dialoguen, debaten. Allà on els ciutadans poden demanar la paraula per manifestar les seves opinions, el que voldrien per la seva ciutat; les seves queixes o preocupacions. Allà on des de la participació directa i transparent interactuen polítics i ciutadans.

Mentre l’autobús segueix el trajecte penso en la smart city Badalona, la ciutat intel•ligent, en les possibilitats turístisques de la Badalona destination (pont del petroli, Ca l’Arnús, la Caci); en la Badalona tecnològica (xarxa wifi gratuïta); en la Badalona sostenible i segura (sistema públic de bicicletes, guàrdia urbana de proximitat, els parcs); en la Badalona cultural (l’Escorxador, el Museu, les biblioteques, els teatres); en la Badalona musical (l’auditori, el conservatori); en la Badalona política: en les noves relacions entre partits, governants, ciutadans i entitats; en la Badalona de la convivència i la generositat que continuarà vetllant per les persones (gent gran, persones amb discapacitats, joves...). 

Baixo de l’autobús i considero com serà la Badalona del futur. La Badalona que ha de començar a invertir en qüestions que vagin preparant la ciutat per un nou pla ciutadà que atengui: transports, informàtica, salut, serveis, cultura. La Badalona de l’educació, de la ciència i la imaginació. La Badalona intel•ligent que escoltarà a les persones -de forma col•lectiva i individual- per conèixer les seves demandes, que processarà i transformarà la informació rebuda en serveis necessaris i recursos eficients que permetran millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans. 

La ciutat romana, la medieval, la de les vinyes, la de les barques a la vora del mar s’han anat transformant en una altra ciutat: la democràtica i la social; la instruïda i la tecnològica, la de les xarxes, la dels serveis, la de la participació i el coneixement. Petjades de carrers i horitzons, de progrés i literatura, de creativitat i estètica. Veig una fotografia plena de roses vermelles, on la bona convivència, el civisme i l`ètica seran el reflex d’una Badalona amable i segura, humana i intel•ligent. 

Badalona, 21 de gener de 2016
 
contador de visitas
contador de visitas