PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

08 de febrer 2017

PARTITURA EN BLANC

Partitura en blanc,

Camino. El cel no està blanc, plou i fa fred. En arribar a la porta del teatre Principal veig un munt de gent, i a un nen amb els cabells arrissats que porta un violoncel, que és més gran que ell. Manquen només deu minuts per a què la banda La Lyre Municipale de Limous i la banda simfònica de Badalona ens ofereixin un repertori enlluernador amb la música de grans obres clàssiques i composicions contemporànies.

La música té valor de coneixement i, per això, el desenvolupament de l’educació musical per a la intel·ligència humana és d’un valor inqüestionable; la música és emoció, és el llenguatge universal que arriba a totes les parts del món i ens permet entendre més enllà dels límits del nostre llenguatge; l’indescriptible encant de la música, que fa emergir del nostre ésser els sentiments més íntims.

Badalona necessita una aposta cultural més incisiva en aquest sentit, perquè la música és una eina poderosa que fa florir en els estudiants, en els musics, en els ciutadans, en les persones emocions que ens sensibilitzen i ens humanitzen; com deia el filòsof Plató, quan parlava del seu ideal polític, els ciutadans hauríem de ser educats conforme a un tipus d’harmonia, que beneficiés la vida en comú de la ciutat.

Són dos quart d’onze de la nit. S’apaga el so de les trompetes, els saxofons, els trombons, les violes..., es baixa el teló, el concert ha arribat al seu fi. Sortim del teatre. Ja no plou i, penso que seria bo que Badalona tingués com un dels seus objectius polítics de present o de futur, la construcció d’un auditori, per la bona repercussió que aquest fet comportaria per a la vida cultural i social de la ciutat; un projecte que ampliaria l’oferta musical i artística de la ciutat.

Camino cap a casa amb el cap ple de cabòries, i de sobte escolto el so d’una partitura blanca que ressona contra la intolerància, la por, les diferències, les incerteses..., és la melodia d’una flauta badalonina que vibra per la convivència, la solidaritat i l’esperança.

Badalona, 8 de febrer de 2017
@paraulesambaroma


 
contador de visitas
contador de visitas