PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

14 de setembre 2017

LA CAVERNA INDEPENDENTISTA


Existeix una afecció contagiosa anomenada independència. Un dels símptomes visibles d’aquesta alteració és anar vestit tot sencer amb ratlles grogues i vermelles, i portar al cap un barret blau que duu una estela blanca. Clar que anar vestit d’aquesta guisa no seria perillós sinó fos el cas, que la gent que la pateix viuen un procés d’infecció cerebral que els impedeix detectar les manipulacions identitàries a les que son sotmesos, i així com els presoners de Plató, segrestats a la seva pròpia caverna, es creuen que aquesta és la única realitat.
Davant l’escenari polític i social en els que estem immersos tots els que hi vivim a Catalunya seria convenient que aquests presoners es llevessin el barret i miressin per damunt dels ulls del President, i veiessin la Catalunya que bateja més enllà de la qüestió identitària; la Catalunya que reacciona contra les injustícies, la Catalunya solidària, la Catalunya acollidora, la Catalunya lliure que sap que un procés democràtic és legal quan és obert a tothom, i no tan sols a una part de la ciutadania; la Catalunya que valora per igual als nascuts al seu si com als que han vingut de fora; la Catalunya treballadora i social; la Catalunya que conjuga l’art i la vida, el cant i el treball, la tècnica i els símbols, l’empatia, el diàleg i l’amor.
Sortir de la Caverna, per veure la llum, per trobar el diàleg i els punts d’unió que fan de Catalunya una terra forta i enriquidora; però si Catalunya continua nodrint-se de coneixements foscos i incerts, d’aquesta nova consciencia apuntalada des de la qüestió identitària que el govern de la Generalitat ha anat abonant dins del cap de molts ciutadans, Catalunya morirà en vida, per l’encallament i l’ofuscació d’un procés il·legal que ha desistit en escoltar a moltes altres veus que estimen a la Catalunya que vol formar part del món, que vol ésser, viure, compartir, comunicar, acordar i dialogar com humans que hi vivim al planeta terra.
No tots els/les catalans que hi vivim a Catalunya estem ficats dins de la caverna independentista, també hi vivim persones que creiem en una Catalunya pacifista, que cerqui noves maners de fer des del diàleg i la tolerància; que no volem una Catalunya dividida i fracturada; que volem una Catalunya moderna, progressista i federalista, amb un millor finançament, amb una millor educació i un millor sistema sanitari; una Catalunya oberta a la resta de comunitats, a Europa i al Món; una Catalunya curiosa i intel·ligent que permetrà al seus ciutadans percebre el fruit desmesurat d’aquest somni enganyós, i distingir les ombres de la caverna de la veritable realitat.


Badalona, 14 de setembre de 2017


0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas