HI SOM, ESTEM AQUÍ I ESTAREM


Ara que la república independent de Catalunya proclamada pel Parlament de Catalunya ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional; ara que el President que va dir que es retiraria vol tornar a presentar-se a les Eleccions; ara que tenim clar que l’alcaldessa de Badalona és independentista i que la ciutat no floreix; ara que hem detectat que una part significativa del poble català no vol la independència; ara que els bancs i les empreses han marxat; ara que ha pujat l’atur a Catalunya; ara que tot passa tan de pressa, els/les socialistes hi som, estem aquí i estarem.
La Catalunya que després del franquisme va recuperar les seves institucions democràtiques està travessant actualment dies de gran incertesa. Un escenari on els/les catalans hem perdut energies i il·lusions, i sobretot l’afecte conjunt de tots els catalans, amb una fractura social que trigarà anys en tornar a conquerir la concòrdia i la pau. Ara, davant d’aquesta cruïlla complicada, escollir bé en les properes eleccions autonòmiques serà decisiu pel futur del poble català.
Hem de ser conscient de la importància d’aquestes Eleccions Autonòmiques per la nostra història col·lectiva. I, per això, crec que en Miquel Iceta és la persona adequada per jugar-hi un paper valuós a la política de Catalunya. En Miquel ha demostrat ser un home de seny, un home amb una vida política prolongada amb prudència i responsabilitat, un home de fortes conviccions, un home d’equip; la veu dels socialisme català i d’esquerres, que ha treballat de valent per a què el poble català romangués unit. Un home que porta al seu cor totes les herències del socialisme; l’acció socialista, catalanista i democràtica de tots els diferents sectors progressistes i de tots els/les treballadors de Catalunya.
Ara més que mai es fa necessària una gran resistència col·lectiva d’idealisme per mantenir-nos ferms i units pel poble de Catalunya; cal que Catalunya sigui governada per homes i dones amb capacitat per exercir positivament, amb Intel·ligència política, les tasques del govern de Catalunya. El governant que construeix una imatge irreal del seu país no és un bon home de govern. El poderós que ignora és temible; qui distorsiona interessadament la realitat és encara pitjor, per això, hem de elegir governants que mirin Catalunya cara a cara i, que no necessitin maquillar-la d’irrealitats per estimar-la. Catalunya necessita avui líders que donin força al conjunt i no líders que s’afermin sobre el fraccionament o l’afebliment de les parts.
Catalunya necessita homes de govern, que com en Miquel Iceta, per damunt de tot, tinguin com ell, el respecte absolut a les exigències de la bona gestió, el respecte a la llei i a la democràcia, i una visió generosa, pluralista i no possessiva i, fracturada de Catalunya, perspectives indispensables, per fer de Catalunya una terra de progrés, de llibertat i de futur.
Badalona, 9 de novembre de 2017

Comentaris