PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

14 d’octubre 2010

BADALONA TÉ UN PROBLEMA

Badalona té un problema,

La serenor del cel li entra pels ulls mentre escolta el cant alegre dels ocells. Obre els ulls a poc a poc, i continua sorprenent-se al veure alguns dels titulars de la premsa. Mentre deixa que es refredi el cafè percep que alguns continuen crispant a la ciutadania amb les mateixes demagògies de sempre: la llengua, el territori, la nacionalitat... Aquells convulsos que volen desprestigiar a tota una ciutat pels comportaments incívics d’alguns que no volen viure amb convivència i amb solidaritat.
Perquè a Badalona malgrat alguns vulguin aixecar la immigració com un problema de primer ordre, la veritat és que Badalona té un problema: els polítics de la dreta. El problema d’aquells que volen estendre i fer creure a la gent que la part és el tot, i això no és cert. El fet que hagi persones nou vingudes o autòctones que siguin incíviques no vol dir que Badalona no sigui una ciutat amable, acollidora i neta.
Badalona té un gran problema, el d’aquells polítics xarlatans que fan manipulacions dels esdeveniments per tal de crear estratègies electoralistes. Aquells polítics que quan passen per un carrer i veuen brutícia, vidres trencats, alguna baralla, un cartel de venda de pis... escalfen de tal manera l’ambient que al final acaben essent “salvats” per a ser la gresca d’algun programa televisiu.
I mentre mira com els núvols es desplacen i es deixa acaronar l’oïda pel cant d’un rossinyol, pensa que encara que sigui mitjançat unes petites paraules és necessari posar límits a aquests comportaments que ennegreixen la dignitat d’una ciutat. I mentre mira com comença a créixer l’epidermis de l’illa central rumia que hi ha homes que estan construïts per destruir, i que per aquests mai serà concebible construir en positiu pel bé de Badalona.

Ben cordialment,
Mari Carmen Lozano Pareja


Badalona, 14 d’octubre de 2010

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas