MAR DE LLUM

MAR DE LLUM,
Darrera resta l’olor a terra, davant seu el mediterrani amb un blau tan profund que sembla una mica misteriós. El sol és calent, i el seu resplendor brillant cau damunt l’aigua provocant prismes oculars. Mentre el vaixell s’allunya del Port de Barcelona, la Nora es deixa bressolar per les ones del mar; lluny resten l’estàtua de Còlon, la Muntanya de Montjuic i l’edifici del Word Center Barcelona. La Nora és una dona gran però bella, encara guarda senyals de sa joventut.
Al voltant de la Nora, des de la coberta, els cent noranta companys i companyes de Badalona s’acomiaden dels seus familiars. La travessia durarà una setmana i durant aquests dies visitaran Mònaco, Montecarlo, Roma, Florència...Aquest ha estat un viatge imprevist per a la Nora. La seva amiga Francesca, qui pertany a la plataforma de la gent gran de Badalona, va ser qui la va convèncer per fer aquesta travessa.
La Nora espera que la bona climatologia els acompanyi durant aquests dies doncs mai ha estat ben disposada per a les turbulències navals o aèries. La seva amiga Francesca li explica que la Neus, la directora de l’agencia de Viatges Iberia que ha estat organitzadora conjuntament amb la plataforma de la gent gran, li ha dit que durant el sopar el capità del vaixell els donarà la benvinguda. Totes dues entusiasmades parlen dels vestits i dels adornaments que es posaran pel sopar i el ball de festa; com dues jovenetes es deixen en dur per sentiments de joventut retrobats, i un perfum d’alegria neta i fresca rellisca per les seves galtes il·lusionades.
Mar endins, la Nora enraona que iniciatives com aquestes potencien les relacions socials i fan que la gent gran, que afortunadament gaudeix de bona salut, puguin continuar delectant-se de l’alegria de compartir viatges, experiències, d’expressar sentiments, de xerrar, de fer amics..., en definitiva activitats lúdiques que permeten viure l’envelliment d’una manera molt més feliç.

Comentaris