L'EMPENTA SOCIALISTA

L’empenta socialista

Surto de casa i em trobo que m’han tancat el cotxe; pregunto en un taller del costat de casa si el cotxe de darrera és d’algun i em diuen que no; així que no tinc més remei que fer maniobres, una mica endavant una mica endarrere, i amb molta paciència al final aconsegueixo treure el cotxe de l’entrepà. Vaig camí del Poliesportiu de Llefià, havien quedat tots els companys de l’executiva en trobar-nos a dos quart de sis de la tarda al pavelló per ajudar en allò que hi fos necessari; miro el rellotge i comprovo que arribaré just a temps. En aquest moment no penso en el tema de l’aparcament, quan arribo al poliesportiu començo a donar voltes per trobar algun estacionament però tots els carrers estan plets a vessar, amplio el radio i m’allunyo una mica de l’avinguda Doctor Bassols, pujo cap el carrer democràcia i al baixar pel carrer Piferrer em trobo que un treballador de la grua municipal em demana que doni marxa enrere perquè han de treure un cotxe que està mal estacionat. Ara si que no arribaré a l’hora acordada. Un cop els treballadors han penjat el cotxe a la grua, jo continuo el meu trajecte en direcció al Pavelló. Mentre intento trobar un aparcament em trobo amb l’Ovidia, baixo la finestra del cotxe i li dic que estic cercant un aparcament, em diu que a ella li ha costat bastant trobar una plaça però que al final a trobat un espai a l’avinguda Marqués de Sant Mori; puja amb mi al cotxe i m’acompanya en la recerca d’un aparcament. Per fi, al costat del mercat de Llefià hi trobem un lloc.
Arribem al Pavelló una mica abans de les sis. A dins del pavelló es percep ja un cert ambient emotiu. A la porta d’entrada amb el Quimet i la Marta, com personal de suport, ens posem a repartir clavells i un fulletó informatiu de Badalona. Em trobo amb el secretari d’organització i li explico una mica els entrebancs que he tingut, també ell em comenta que li ha costat trobar un estacionament; avui està molt elegant, l’ocasió ho mereix. A partir de les set de la tarda comença arribar molta més gent al míting, uns venen a peu, altres en autocar, a dos quart de vuit el pavelló està ple de gom a gom, aproximadament devem ser unes dues mil cint-centes persones. A les grades de dalt del pavelló la comunitat xinesa mostra el seu suport al President Josep Montilla, també persones nouvingudes com els pakistanesos, els llatinoamericans...ens acompanyen. El míting està a punt de començar, a l’ambient es respira l’alegria d’aquesta gran festa socialista. L’Herminia m’ha reservat un lloc al seu costat, estem a prop de l’escenari amb la cambra de fotografia preparada, al nostre costat estan el Cipriano i la Neus.
Avui a Badalona compten amb tres espases importants de la política socialista, amb l’expresident del govern Felipe Gonzáles, amb l’alcalde de Badalona Jordi Serra i el President de la Generalitat Josep Montilla. Comença l’acte l’alcalde de Badalona Jordi Serra, qui fa menció d’alguns dels esdeveniments crucials que s’han produït recentment a la ciutat de Badalona amb l’arribada del metro als barris de Llefià i La Salut, les inauguracions del CAP del Progrés i de la nova llotja de pescadors, la presentació de la nova aula de recerca intensiva de feina a l’IMPO entre d’altres. Dins del seu discurs agraeix als ciutadans de Badalona que facin sentir la seva veu davant d’aquells que volen dividir Badalona i fa esment del manifest que han signat un grup de gent coneguda de Badalona sota el nom “Ens agrada Badalona”. Seguidament intervé el President de la Generalitat Josep Montilla, que entre el soroll dels aplaudiments, dóna el seu suport al manifest en favor de Badalona dient que també a ell li agrada Badalona. Dins el seu discurs ens recorda que el govern de la Generalitat ha contractat cada dia cinc mestres, tres metges i dos mossos i assenyala com la inversió per càpita de la Generalitat s’ha doblat en aquests anys. A diferència de CiU manifesta que els socialistes volem un contracte remunerat perquè els joves estudiïn o treballin. Diu que les paraules no manquen quan es treballa des de l’esforç i des de la responsabilitat. Abans que Felipe Gonzalez pugi a l’escenari una forta acollida d’aplaudiments li donen la benvinguda. L’emoció i el record de temps passats s’esmunyen pel pavelló. L’expresident ens comenta la situació actual d’Obama per les seves petites reformes sanitàries, parla de la importància de la sanitat pública davant la privatització que vol la dreta. Parla de la immigració, de la crisis actual, i diu que estem al fons i que depèn de les decisions que es prenguin sortiren d’una manera o d’altre. En relació al tema de la crisis financera internacional critica que els bancs hagin demanat suport econòmic als governs. També en relació al tema de les pensions fa una gran defensa de la necessitat de la reforma del sistema de pensions, i diu que el nostre és un sistema basat en la solidaritat i que els joves d’avui han de pensar en quan ells tinguin 60 anys. Anima a l’electoral socialista de Llefià i de Badalona a la participació en les properes cites electorals.
Cap a les nou de la nit finalitza l’acte. Es nota l’alegria en el rostre de la gent. Com sempre que hi ha un acte amb tanta gent hi ha una mica d’enrenou a la sortida però el treball de la guàrdia urbana i del personal d’organització aconsegueixen que tot sortí d’allò més bé. Els socialistes de Badalona i de la Federació del Barcelonès Nord ens podem sentir orgullosos per un acte tant entranyable on hem pogut deixar constància de l’empenta i de la força socialista.
Un cop finalitzat l’acte, unes trenta dones, companyes del Partit, hem quedat per anar a sopar Can Manel, un restaurant situat a prop de la nova línia de metro de Llefià, on aprofitarem per gaudir d’una estona d’esbarjo, veure’ns amb companyes que fa temps que no hem coincidit i brindar per un bons resultats en les properes eleccions autonòmiques.


Badalona, 5 de novembre de 2010

Comentaris