FELIÇ ANY 2012



Mentre es prepara les torrades amb mantega i melmelada de maduixa, cafè i llet, fa una ullada a la Vanguardia i, en arribar a la contra llegeix: "que la por, l'enveja, l'egoisme i la mentida són portes tancades que impedeixen que els homes i les dones siguin millors. Obrir-les, traspassar-les és arribar a allò millor que té l'ésser humà: l'amor, la llibertat, l'amistat i la companyonia".

No sap perquè les seves neurones li porten al cap les paraules del seu amic Joaquim: - allò important no és tenir raó sinó fer política del desig, aquell desig que suma, que uneix, que construeix ponts entre els homes; aquells homes i dones que fam lligams, que són capaços d'unir allò allunyat amb allò proper i, són capaços d'obrir vincles de confiança i de complicitat.

Al deixar el diari damunt la tauleta del menjador els seus ulls es troben amb una de les postals nadalenques que han anat arriban a casa per desitjar-li unes bones festes per part d'alguns dels seus familiars i amics. És una fotografia del Pont del Petroli amb un arbre blanc de Nadal i, uns simpàtics ocells amb el barret del Pare Noel.

Al penjar la postal en una de les branques de l'arbre de Nadal, torna a sentir com si fos la nena petita de fa molts anys, el pessigolleig propi de les coses que sempre fan il•lusió i són significatives.

BON NADAL I FELIÇ ANY 2012




Una forta abraçada i petons


Mari Carmen Lozano

Comentaris