PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

22 de febrer 2013

LLÀGRIMES DE DONA


L’habitació és foca i freda. La miren amb llunyania als ulls, es nota que no l’estimen ni com a dona ni com a persona, (a sobre no porta ni faldilla ni escot), i li recomanen que no plori perquè plorar és signe de debilitat. Mira per la finestra, i pensa que li dóna ho mateix que les llàgrimes siguin un signe de debilitat o d’inferioritat. I mentre li parlen amb fermesa des d’un territori allunyat de tot sentiment i de tota emoció, sent que les llàgrimes seran la pluja que netejarà el seu cor de tanta indiferència i insolidaritat, i seran l’aigua que calmarà el seu dolor d’incomprensions i mentides.

I plora amb ganes i amb força sentint el poder de les llàgrimes quan t’alleugereixen en moments de patiment, t’alleven en moments de goigs, t’acompanyen en moments d’enyorança i t’abracen amb dolçor en moments de soledat.

A cas hauria d’avergonyir-se per ser dona i plorar?... Deixa que les llàgrimes aflorin des de molt endins del seu interior i formin bassols on poder mirar en cada moment els seus compromisos ideològics i personals. Plora per les injustícies desconsiderades, per les acusacions fetes sense necessitat de comprovar la veracitat dels fets; plora per aquells rostres que s’amaguen darrera una línia telefònica i són incapaços de mirar directament als ulls, i parlar-ne des de la franquesa i amb voluntat d’igualtat.

Surt de l’habitació de la confusió i veu com les tenebres han cobert el cel dels seus sentiments i per alliberar-se de tanta nebulositat i mal temps deixa caure una darrera llàgrima per cada paraula inadequada o manipulada; altre llàgrima per totes les paraules no dites i callades, i una més, per totes les llàgrimes derramades per totes les Dones del món, i així amb un nou resplendor a la mirada se sent una dona més forta i millor.

Badalona, 22 de febrer de 2013

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas