PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

12 de febrer 2013

PLUJA DE CONFETTIS

Les tenebres han cobert el cel. Plou. Una forta pluja de confettis negres cobreix el país de deshonestedat, corrupcions i ambigüitats. Obro el paraigües per protegir-me d’aquesta pluja contaminada, que provoca atur i pobresa; retalls socials, sanitaris, educatius, congelació pensions, desnonaments, supressió de beques, pujada de impostos (agua, llum, gas, transports públics)...

Davant aquest temporal penso que hem de tornar a posar a l’ésser humà en el centre de la vida política; que hem de governar amb valors ètics; que hem de ponderar la cultura dels drets humans; que no podem deixar que es continuï deteriorant la democràcia; que no podem deixar de creure que un món millor és possible; perquè no podem deixar que la vida ciutadana no sigui entesa des del compromís i la responsabilitat política, és a dir, des del compromís amb l’altre, amb la ciutat i amb un mateix.

I així arribarà un dia en què les tenebres deixaran pas a la llum, i un nou cel ens permetrà continuar treballant per una societat més justa i igualitària, que tingui en compta als més desfavorits, als joves, als aturats, a la gent gran, als que pateixen; que torni al seu lloc les polítiques públiques, l’estat de benestar, i prengui les accions i les decisions imprescindibles per a què les persones puguem viure en igualtat de condicions.

Ha deixat de ploure i un cel net em porta a la memòria el firmament estelat del filòsof Kant i la seva ètica com un cant a l’esperança en la fraternitat humana, un himne a la solidaritat i una denuncia permanent de tots els egoismes i injustícies insolidàries. Ha sortit el sol i al terra es van descomponent els confettis milionaris de l’arrogància i la vanitat.

Badalona, 12 de febrer de 2013

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas