GENER SOCIALISTA


Els/les socialistes de Badalona vam terminar l’any amb la pèrdua d’un dels companys històrics de l’agrupació de Badalona, el company Marcos Gallego. Un home que al llarg de la seva vida va estar fidel a la militància del Partit Socialista. La seva militància no va lluir en cap aparador però gràcies a moltes d’aquestes militàncies silencioses, és com s’ha anat estenent la sement socialista a la ciutat; per això crec que és important el record i el reconeixement d’aquests militants anònims, que amb el seu treball han anat alimentant l’ideari socialista. Deia el company socialista Pablo Iglesias: que un és socialista per difondre les idees socialistes i portar-les a tot arreu, per fer que penetrin en els cervells de les persones que no les professen. I això és el que va fer al llarg de la seva trajectòria política el nostre company Marcos Gallego.

Avui que la societat està més abocada que mai a la divisió, a la individualització, a la privatització. Cal creure en el socialisme, en caminar i aixecar-nos junts, en l’interès comú, en compartir, en la idea d’un model de bona societat, de bona ciutat, perquè Badalona, es mereix que creiem en ella i la potenciem, i com deia Aristòtil “no és possible ser una bona persona si no ets en una bona ciutat”. Perquè malgrat el naixement de nous partits polítics, encara avui dia parlar de socialisme és parlar del camí recte que senyala la veritable democràcia, una organització on la ciutadania és la protagonista principal.

El socialisme és la ideologia que ens permet i ens permetrà combatre les amenaces que volen destruir el planeta; és la forma més elevada d’humanisme perquè proposa l’eliminació de l’explotació, cerca la igualtat i sembra la justícia, promovent valors eterns com la solidaritat, la responsabilitat, el respecte i l’amor; és l’únic sistema de desenvolupament global, perquè promou allò productiu, però també inclou allò espiritual, cultural, ambiental i social. El socialisme com imperatiu ètic que garanteix la igualtat dels éssers humans.

Mentre gener va arribant al seu final reflexiono, i sóc conscient que el partit socialista ha estat un procés col·lectiu que ve de lluny, i que han estat molts els homes i les dones, que com el Marcos Gallego, han treballat de valent als carrers, a les places, per una Badalona socialista més lliure, més pròspera i endreçada, més culta, amb més prestigi i més igualtat; per una societat de dignitat i de benestar; en definitiva, per aixecar un món més just i solidari. 


Badalona, 24 de gener de 2018

Comentaris