LA MATERNITAT

 En aquests temps on la pandèmia ens ha portat ha distanciar-nos de familiars i d’amics, i les interaccions socials s’han vist obligades a produir-se a través de la comunicació digital, sembla ser que iniciem una certa normalitat social on podem recuperar l’impuls de la vida cultural tan necessària per a la nostra convivència. El passat dissabte, 19 de febrer d’enguany, vàrem assistir al primer acte presencial que va organitzar l’Associació Penya Fotogràfica de Badalona, amb motiu de l’exposició de fotografies de l’artista Marta González sota el títol “Intimate Maternity”, a la primera planta del pàrquing de l’empresa Engestur, ubicat dins d l’edifici “El Viver” de l’Ajuntament de Badalona.

L’autora, la Marta, va adreçar-nos unes paraules i ens va explicar que si bé la maternitat és una etapa plena de felicitat i desitjos per algunes dones, no sempre aquest ideal de perfecció maternal és un estat fàcil per totes les dones, donat que a vegades la maternitat minva l’autoestima de les mateixes pel gran pes emocional que suposa l’estat d’embaràs. L’exposició recull una mostra de fotografies entorn el tema de la maternitat centrada visualment en la bellesa i en l’estètica de la maternitat fent que les dones se sentin més belles i més poderoses. 

La mostra inspirada en el pictorialisme i la fotografia contemporània, tracta de mostrar que cada fotografia té una història factible, una historia real i única. L’autora cerca l’excel·lència i la professionalitat en cadascun dels treballs realitzats, per altra banda, observa la naturalesa de l’entorn i del comportament humà per tal d’adquirir el coneixement necessari i captar la idea; empatitza amb els estils contemporanis prenent allò veritable, i s’allunya de tots els convencionalismes fins ara coneguts en la fotografia; cada obra és una imatge que parla per si mateixa, on la intimitat, la sensibilitat, la feminitat i la sensualitat troben una nova mirada envers la maternitat. 

La clausura de l’exposició va anar a càrrec del exregidor socialista i vice president de l’Associació Penya Fotogràfica de Badalona, el senyor José Antonio Lara. Una exposició que va saber lligar les fotografies amb l’interès artístic dels assistents a la inauguració. Una presentació bé definida per part dels organitzadors que van saber transformar un acte petit en un acte creatiu i acollidor, posant de relleu la importància del treball fet amb passió envers les coses que estimem i, desvetllant el significat cultural que té l’art en qualsevol de les seves vessants per a la formació de les persones, per estimular la imaginació i la creativitat, i per projectar l’impacte que tenen les arts artístiques, com la fotografia, a la nostra vida quotidiana. L’exposició “Intimate Maternity” és una proposta visual sobre la maternitat que destaca com l’art i la cultura ens fan més humans.

#PARAULESAMBAROMA 

Badalona, 10 de marzo de 2022

Comentaris