MÀGICA UTOPIA


Màgica utopia

Va prendre el llapis i va deixar que unes quantes paraules rellisquessin lliurament sobre el paper: "Una societat es construeix i es descontrueix en un par de segons, per això en societats obsessionades per allò material és precís comptar amb utopies, amb màgia, amb alquímia, amb imaginació, amb poesia, amb educació, amb cultura...
Necessitem crear, inventar societats veritables, on els detalls tinguin cabuda, on es cregui que les coses poden canviar, on un sentiment interior ens faci veure allò de bo que tenen les coses, on puguem escampar la nostra mirada més enllà del nostre cos, on el tu es convertí en jo i el jo en tu, on puguem veure aflorar llàgrimes lleures en la mirada d'algú per recordar-nos, que més enllà de la realitat, les utopies existeixen.
Necessitem societats il·lusionades, amb mags que a través del pensament, la paraula o l'acció, construeixen societats on les desigualats tinguin menys cabuda, societats on hi hagin menys violència, menys pobresa, menys banalitats... Mags que creguin en què les utopies d'avui seran les realitats de demà, que imaginin un ordre harmònic de vida social, i que tinguin com objectiu la construcció d'un món més humà".
Va ordenar les paraules que hi havien relliscat damunt el paper, va guardar el llapis, i va respirar anhels d'esperança i felicitat.




Comentaris