UN ÀNGEL A LA PRESIDÈNCIA


Després del sopar i un exquisit dolç de nata, s'apropa el moment de la conferència. Un home, sembla un àngel. Ho és?. No deu tenir més de trenta i cinc anys d'edat, amb camisa blava, i gestos suaus, desprèn quelcom incitador. És el protagonista de la nit, una presència generosa que sap captar, des del primer moment, la nostra atenció. La llum de la farola, al seu darrera, li envolta d'un halo de claredat. De cop pujo de la terra al cel, per escoltar la seva intervenció. Ve a explicar-nos el Pla de Govern de la Generalitat.
Entre cafès i infusions ensucrades, recullo alguna de les idees exposades; ens assenyala que el pla de govern és una figura de referència, un document escrit. En relació a aquesta darrera idea ens parla del poder de la paraula, i diu que no poden fugir de la paraula escrita, i comenta que tots els mitjans de comunicació es van fer ressò d'aquest Pla de Govern. Ressalta que la paraula té un poder màgic, és cert, recordo un poema:
__________________________________

"Parla'm. Encara que sigui una paraula.
Només una. Diu-la a poc a poc, tu,
que estimes les paraules tant com jo
i saps que tenen tanta força."
__________________________________

Arriba el meu cafè negre i llarg, és una forma de mantenir allunyades les tenebres del son. A la taula, estic asseguda entre dos companys, la Joana que ve de Sant Carles de la Ràpita i en Xavier de Montgat, un dels joves que treballa a l'Escola Xavier Soto, i s'encarrega de l'organització del postgrau de lideratge; un jove d'aquells que està atent als detalls.
Aquest àngel de la presidència, que acompanyat el seu discurs amb les mans i té la capacitat de mantenir el nostre interès, continua puntualitzant-nos que el Pla de Govern estableix tot un seguit d'objectius estratègics, amb un llenguatge senzill i planer, per explicar tot allò que pretén fer el Govern de la Generalitat. Diu que és tracta d'un pla que aplega tot un seguit de compromisos, i que parla de forma clara al ciutadà. Penso en allò que hem valorat hores abans, sobre la importància de la comunicació bidireccional.
Abans d'acabar la seva exposició i donar pas al debat, ens relaciona tot un seguit de tasques que es desenvolupen al Departament de la Presidència: coordinació i direcció política, reflexió política i discurs, relació amb els ciutadans (sectors socials), relació del President de la Generalitat amb els mitjans de comunicació, delegacions territorials, direcció general de difusió, direcció general ciutadana web... Finalitza el seu discurs, dient, que allò que vol el Govern de la Generalitat és donar una imatge única i cohesionada de Catalunya. Seguidament s'obre un torn de paraules per a què els/les companys/es facin les seves aportacions.
La meva tassa de cafè està buida però el meu cap està ple d'idees engrescadores. Tanco la llibreta. En breu hores seré segrestada per les tenebres del somni.

Badalona, 12 de novembre de 2007

Comentaris

Anònim ha dit…
Molt agradable de llegir els teus escrits, és d'aquells moments en que penses en el poc temps que tenim per poder disfrutar de lectures d'aquest tipus.
També es agradables les breus paraules relatives a mi. Però jo sóc de Sant Martí eh!jejeje
Fins la propera sessió del Postgrau.