PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

24 de març 2010

SHAKESPEARE AMB LOVE

Shakespeare amb Love

Ser o no ser?. Ser. Sense cap mena de dubte el diumenge passat en Xavier va poder confirmar que la cultura “és” amb majúscules a Badalona. El matí del diumenge es va vestir de núvols i de gris però l’estat del temps no va impedir que en Xavier, un jove amb inquietuds artístiques i escèniques, assistís a la jornada de portes obertes del Teatre públic Blas Infante. I acompanyat per uns divertits acomodadors va recórrer l’edifici del Teatre i va veure algunes de les reformes realitzades: el nou escenari, els camerinos, l’enllumenat, el nou paviment, l’entrada principal...; reformes que han estat possibles gràcies al Fons d’Inversió Local (Pla Zapatero). Un teatre ple d’història i de tradició al barri de Llefià, al servei de tots els ciutadans de Badalona.

Un cop finalitzat el recorregut les autoritats van parlar. A continuació el teló es va aixecar i a l’escenari la banda de música va omplir la sala de festa i de color. Els músics vestits de color groc van trencar tots els maleficis relacionats amb la mala sort d’aquest color transformant-se en el color del goig i de la comunicació, en el color associat amb la part intel·lectual de l’ésser humà i amb l’expressió dels seus pensaments.

La vida cultural de Badalona es narra des de la paraula a l’espai Betúlia; s’interpreta des dels escenaris del Teatre Zorrilla, del Teatre Principal (actualment en remodelació) i del Teatre Blas Infante; es mira en cadascuna de les exposicions artístiques que acullen els Centres Cívics; es visualitza en les diferents exposicions que organitza el Museu de Badalona i en tantes altres manifestacions culturals que aquest any recorreran Badalona com a Ciutat de la Cultura Catalana.

En Xavier, com Hamlet, va desvetllar el dubte: la cultura en qualsevol de les seves manifestacions no existeix sense la complicitat dels seus ciutadans.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas