SHAKESPEARE AMB LOVE

Shakespeare amb Love

Ser o no ser?. Ser. Sense cap mena de dubte el diumenge passat en Xavier va poder confirmar que la cultura “és” amb majúscules a Badalona. El matí del diumenge es va vestir de núvols i de gris però l’estat del temps no va impedir que en Xavier, un jove amb inquietuds artístiques i escèniques, assistís a la jornada de portes obertes del Teatre públic Blas Infante. I acompanyat per uns divertits acomodadors va recórrer l’edifici del Teatre i va veure algunes de les reformes realitzades: el nou escenari, els camerinos, l’enllumenat, el nou paviment, l’entrada principal...; reformes que han estat possibles gràcies al Fons d’Inversió Local (Pla Zapatero). Un teatre ple d’història i de tradició al barri de Llefià, al servei de tots els ciutadans de Badalona.

Un cop finalitzat el recorregut les autoritats van parlar. A continuació el teló es va aixecar i a l’escenari la banda de música va omplir la sala de festa i de color. Els músics vestits de color groc van trencar tots els maleficis relacionats amb la mala sort d’aquest color transformant-se en el color del goig i de la comunicació, en el color associat amb la part intel·lectual de l’ésser humà i amb l’expressió dels seus pensaments.

La vida cultural de Badalona es narra des de la paraula a l’espai Betúlia; s’interpreta des dels escenaris del Teatre Zorrilla, del Teatre Principal (actualment en remodelació) i del Teatre Blas Infante; es mira en cadascuna de les exposicions artístiques que acullen els Centres Cívics; es visualitza en les diferents exposicions que organitza el Museu de Badalona i en tantes altres manifestacions culturals que aquest any recorreran Badalona com a Ciutat de la Cultura Catalana.

En Xavier, com Hamlet, va desvetllar el dubte: la cultura en qualsevol de les seves manifestacions no existeix sense la complicitat dels seus ciutadans.

Comentaris