L'ACTA CALADA



Hi ha tempestes que calen, així van rebre els/les socialistes de Badalona, com un gerro d’aigua freda, la noticia de què la companya Conxa Botey es donava de baixa com a militant del Partit dels Socialistes de Badalona. ¿Qui ha estat la Conxa Botey? La Conxa Botey ha estat regidora socialista a l’Ajuntament de Badalona durant sis anys y també coordinadora a l’àrea de serveis socials; un treball polític que ha compaginat com a professora del col·legi Salesians de Badalona. Simpàtica i oberta, ha sigut una dona compromesa amb la justícia social i el progrés.

Ara quan les adversitats i els contratemps fan que necessitem més que mai de paciència, intel·ligència, seny, lleialtat i ètica: ella ha decidit marxar! Sí, es tracta d’una decisió individual; però espero que quan passi per la porta del carrer Dos de Maig número quaranta vuit, aquella que un dia va ser la seva casa política, recordi que va arribar a les llistes socialistes, perquè els companys i companyes del PSC, així ho van decidir dins del seu òrgan representatiu: l’assemblea de militants; no perquè fos impulsada per algun moviment o plataforma ciutadana, i és per això, que crec que  hauria de restituir l’acta a tots els companys i companyes que varem votar la llista on ella anava com a regidora, i permetre que un altre company/a pugui accedir al seu lloc, i continuar treballant per la ciutat de Badalona.

Puc entendre que vulgui sentir-se feliç i que aquesta acta pugui rentabilitzar-li una part humana de felicitat política, però, a vegades, per a què la felicitat sigui efectiva cal que la persona equilibri el pes de les seves accions i les seves decisions; que les decisions presses no siguin a costa de portar a terme moviments que puguin obstaculitzar les trajectòries d’altres persones o col·lectius, perquè si aquest és el cas, aquesta felicitat sempre restarà tacada per l’ombra fosca de l’egoisme; d’aquell interès particular que és propi del jo egoista i egòlatra. 

Sabem que vivim temps difícils: temps de convulsions i enfrontaments de banderes, de fractura social, de manca de diàleg, d’incerteses..., particularment, no tinc cap interès en saber quins han estat els motius que l’han portat a prendre la decisió de marxar, i independitzar-se del Partit Socialista; però si em sap greu la manca d’ètica, de consciència i de compromís que ha projectat envers una organització que ha combatut i combat aquelles accions que arremeten contra la democràcia: elevar el bé privat per damunt del bé públic, la corrupció, l’interès personal, la professionalització de la política, el transfuguisme...

Encara que tu hagis decidit quedar-te amb un acta que no et pertany i que a partir d’ara restarà –a les teves mans- desposseïda de qualsevol mena de contingut ètic i moral; els/les socialistes de Badalona continuarem treballant per fer de Badalona una ciutat on governi la democràcia, la convivència i la honestedat; treballarem per impulsar que l’honradesa, l’eficàcia, la responsabilitat, la transparència, la lleialtat, el compromís... continuen essent els millors antídots ètics contra el virus de la deslleialtat, la falsedat i l’egoisme individual.

No sé perquè em ve al cap aquell proverbi: “qui sembra vents, recull tempestats!”


Badalona, 13 d’octubre de 2017

Comentaris