LA FELICITAT DE BADALUNA


Badaluna té clar que la felicitat resideix en les petites coses que ens envolten. Creu en la satisfacció espontània i inesperada que produeixen els petits plaers i sap que les grans expectatives no satisfetes poden comportar desil·lusions. Li agrada barrejar allò transcendental i allò intranscendent, allò espiritual i allò mundà. Badaluna vol ser feliç i, per això té clar que és important gaudir del seu propi oci.

1.- Aquí i ara: "La vida és allò que et va passant mentre tu t'empenyés en fer altres plans" ( John Lennon). Badaluna sap que allò que fa en cada instant determina, la seva felicitat futura i, la qualitat dels seus records passats com ciutat. Passeja pel port.

2.- Ella mateixa: "Allò que el savi desitja, el busca en si mateix, el plebs el busca en els altres" (Confucció). Sap que la seva felicitat depèn del coneixement que té de les seves necessitats i, de les seves limitacions. No té por a ficar-se als racons de les seves interioritats i allunyar-se del seu escarrassament diari. Gaudeix del silenci dins d'una església, d'una mesquita, d'un temple...

3.- Els demés: "La meitat del món no pot comprendre els plaers de l'altra meitat" (Jane Austen). Relacionar-se amb els demés és un art que requereix humilitat i sensibilitat. En el dia a dia té que tractar amb moltes persones i això no és gens fàcil, perquè cada persona té les seves prioritats i, una manera de veure el món. Sap que allà on conviuen més des dos persones es produeixen conflictes i que això és inevitable. Superar els conflictes i aprendre d'ells, és una bona base per la felicitat. Trepitja tots els barris.

4.- Disposició: "El caràcter és la meitat del camí" (Raoult G. De la Grasserie). En el viatge de la vida és determinant la disposició envers el món. Per avançar és necessari aclarir la ment d'obstacles a priori i obrir-se a l'experiència. Qui reuneix la curiositat del nen, l'atreviment del jove i la prudència del vell s'assegura una bona travessia. La platja és un de les seves joies preferides.

5.- Amistat: "El que té un amic vertader pot dir que posseeix dues ànimes" (Arturo Graf). No hi ha que deixar creure l'herba en el camí de l'amistat. La confiança és una flor molt fràgil que una vegada pansida no torna a rebrotar. Vol allò millor pels seus ciutadans.

6.- L'art de conversar: "Quan parlis, procura que les teves paraules siguin millors que el silenci" (Proverbi Hindú). Parlar no és ho mateix que conversar. Parlem tot el dia però les nostres paraules serveixen a un missatge pràctic o a mantenir un determinat clima de cortesia. La bona conversació és un art que requereix mesura i sensibilitat. Tan important com expressar els propis pensaments amb claredat es també saber fer-los callar quan el nostre interlocutor està parlant. FeedbacK: és necessari comprovar regularment que allò que un està contant interessa a l'audiència. Normalment, basta amb llegir en el rostre dels interlocutors. Participa a Badaluna, debatre, parla, comenta... digués la teva!

7.- Soledat: "La Soledat és l'imperi de la consciència" (Gustavo Adolfo Bécquer). Qui no coneix la soledat, tampoc pot apreciar el contacte amb el món. La soledat és un bàlsam per entendre el present i projectar-se envers el futur. Li agrada passejar per la Rambla.

8.- Respirar: "L'home respira, aspira i expira" (Victor Hugo). La qualitat de l'aire del què disposem no sempre és la millor, per allò convindria acudir de manera periòdica a una reserva d'aire més pur. Anar al mar o la muntanya i respirar.

9.- Meditació: "Ens seiem junts, la muntanya i jo, fins que només queda la muntanya" (Li Po). El món interior és tan gran que mereix la pena explorar-lo. Pots indagar en els paisatges de la teva ment mentre vas en autobús o tramvia. El coneix-te de Sócrates és una proposta òptima per treure partit a la vida i aprendre de les errades. L'univers és una tela infinita que cadascun teixí amb els seus actes des d'un extrem distint. Tots depenem de tots. Badaluna seu amb Sant Jeroni i només resta Sant Jeroni.

10.- Atenció: "No prestes atenció a allò que floreix a fora, sinó a l'arrel que està en la terra". (San Agustí). Badaluna exerceix la respiració profunda sap que és bo per tranquil·litzar a la ment; quan se sent còmoda i relaxada fixa tota la seva atenció i sent com l'aire entra i surt de forma fluida. Tot resta reduït a l'aquí i ara. No vol estar sempre ocupada per no pensar, de tant en tant, es concedeix l'oportunitat d'aturar-se per a conèixer-se millor. A dalt del Turó Caritg se sent a prop del cel.






Comentaris