L'HOME FRAGMENTAT


L’home fragmentat

En Pere còmodament instal·lat al sofà agafa el comandament de la televisió i comença a fer zàping, va saltant de canal en canal (TDT, Plus, Digital…) hi té tants per elegir que no es concentra en cap; amb la velocitat impregnada als dits és capaç de manejar qualsevol artefacte tecnològic.
Clic, clic... acaba d’arribar un missatge a la bústia d’entrada del mòbil; respon amb rapidesa i decisió, és una forma ràpida de comunicar-se. Aquest petit instrument que permet una relació instantània amb un altre ésser humà ha donat pas a una disminució de les estructures del pensament humà: reducció de la capacitat de raonar, de comprendre, de formar-nos un criteri propi...
Aquest home tecnològic impulsat per les presses i la competència, descansa tranquil·lament desmemoriat i desmesurat, fragmentat i trencat; un home que admira la bellesa corporal, la rapidesa, la novetat, el culte al diner i a la fama. Un home indiferent que porta per senyera en paraules de l’escriptor E. Rojas “una tetralogia nihilista: hedonisme, permissivitat i relativisme moral”; tot això enfilat amb el materialisme. I així ens trobem a un home mancat de referents, infeliç i amb un gran buit moral malgrat tenir-ho tot materialment.
Al cap d’una estona, en Pere avorrit de programes sense cap mena de sentit, s’aixeca del sofà i apaga la televisió.


Comentaris