PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

03 de desembre 2009

UNA CIUTAT: BADALONA

Una ciutat: Badalona

Viu i va néixer a Badalona. Badalona té els seus orígens en el segle III a.C. i va ser fundada pels romans. Coneix els trenta quatre barris que la formen; és una ciutat amb punts simbòlics de referència. A més dins de poc hi comptarà amb alguns de nous, com la nova línia 9 del metro al barri de La Salut i la prolongació de la línia 2 fins a la Illa Central. Les característiques dels barris li són familiars; identifica ràpid els seus referents: el Palau Municipal d’Esports, el Centre Cívic de Can Cabanyes, l’estàtua homenatge a la ciutat de Badalona de Joan Brossa, l’església de Santa Maria, el Museu, el Viver i d’altres. L’altra nit un nou element urbanístic es va creuar amb la seva mirada, el nou disseny estètic de la rotonda que hi ha al costat de l’estació de metro del Gorg, produint-li una agradable sorpresa.
Nombrosos indrets de la ciutat li estant lligats a records concrets: l’Institut Eugeni D’Ors al barri de Sant Roc, on va estudiar el batxillerat; la plaça Badalona al barri del Raval, on va gaudir dels primers anys d’infància; el parc de Can Solei al barri del Centre, on va passejar la flama de l’adolescència, o l’Escorxador al barri de La Salut, on va participar amb el moviment associatiu, en les seves reivindicacions i en les seves festes. Li agrada caminar per Badalona. A vegades un passeig pel carrer del Mar, d’altres una passejada pel restaurat Pont del Petroli. Li agrada la ciutat, els carrers, la platja, la muntanya, la naturalesa i l’asfalt. Li encanten determinats llocs com Ca la Tina, la Carpa de Titus o algunes terrasses on seu a prendre cafè, però allò que més li atreu són els records, els passos, les mirades i les emocions que té de cadascun dels paratges viscuts.0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas