SEXE EN BADALONA

Sexe en Badalona,

La pel·lícula va ser el motiu de la nostra trobada. Feia algun temps que no havíem pogut coincidir totes quatre; els horaris i les diferents obligacions fèiem que cada vegada tardéssim més en veure’ns.
Perfumades i arreglades quedem en trobar-nos a la cafeteria que hi ha al costat dels cinemes Màgic a les sis de la tarda per veure la pel·lícula “Sexo en Nova York”. Aquella pel·lícula que anys enrere, els divendres a la nit, ens havia fet gaudir de moments on els menjars, els somriures i els secrets compartits foren els nostres aliats.
Un cop finalitzada la pel·lícula anem a prendre el característic Manhattan, el còctel famós del film compost per 2/3 d’un bon whisky, 1/3 de vermut (sec o dolç segons el gust), un part de gotes d’angostura, 1 oliva verd o 1 cirera. Abans de sortir del pàrking del centre comercial valorem distintes possibilitats on poder anar a beure aquest còctel cosmopolita, i al final decidim apropar-nos al Port. En arribar ens quedem sorpreses per la nova il·luminació portuària, han col·locat unes bombetes que donen una llum màgica als vaixells que dormen amarrats a port, en l’aire, hi flota una barreja d’olors a mar, a menta i a gessamí. Anem passejant i veiem que s’ha ampliat l’oferta de restaurants i de bars, a l’estil dels qui hi ha als carrers Balmes o Muntaner de Barcelona; a més ens adonem que han ficat un quiosc per vendre premsa, revistes..., i també que han obert una zona de botigues a prop de Capitania.
El rètol del “Club 3+3” ens crida l’atenció i ens acostem, és un bar de disseny, amb puffs i sofàs de color negre i taules rodones de color daurat amb reflexos brillants, del sostre pengen llums de cristalls de Swarowsky. Decidim que aquest serà el bar elegit. Al cap d’una estona el cambrer ens porta els combinats. Mentre anem assaborint les begudes, deixem que el diàleg i la paraula ens envolti en una conversa fluida i diversa. Parlem de la vida i de la mort, dels homes i del sexe, dels fills i de l’educació, de la crisi i dels bancs, dels sindicats i del govern. Totes quatre coincidim en què és necessari que en aquests moments la gent progressista fem pinya per contrarestar els arguments fal·laços de la dreta. L’Anna, per altra banda, ens fa fixar l’atenció en alguns dels canvis significatius que s’estan produint a la ciutat: la nova Rambla del barri del Gorg, el funcionament de les línies de metro als barris del Gorg, La Salut i Llefià, l’arranjament, la neteja i la nova il·luminació dels passos subterranis de la Rambla, els nous bancs de la Rambla, el nou CAP al barri del Progrés, les noves escoles bressol, la nova zona esportiva a Sant Crist, el nou equipament cultural a l’antiga Clínica del Carme, el Pont del Petroli com un nou lloc turístic a la ciutat, i el recent mural artístic realitzat a la façana d’un edifici per donar cara a la ciutat de Badalona. L’Anna que és una fervent admiradora dels moviments artístics i creatius ens diu que per fi ha arribat el color a Badalona, i ens ho exemplifica amb la millora que han obtingut els passos subterranis de l’autopista.
I així, rastrejant la vida i la ciutat, el sexe i l’amor, les quatre amigues alcem les copes per brindar per la nostra vella amistat.

Comentaris