LA CIUTAT SOMNIADA

La ciutat somniada,

La bellesa va ser a partir de Plató l’harmonia que fa cessar tot conflicte. La bellesa entra en la vida de la polis, de la col·lectivitat a partir de la seva arquitectura; és la bellesa que veiem en l’antic edifici restaurat; és la bellesa reflectida en el disseny d’una nova plaça, d’un nou parc...; és la bellesa que potencia l’economia creativa; és la bellesa que ens acompanya quan passegem la ciutat. L’arquitectura ciutadana crea somnis que perduraran més enllà de l’efímera existència humana.
La ciutat i la seva arquitectura són un teixit on s’integren història, memòria, creativitat i imaginació. La trama urbana i els seus edificis s’aixequen com l’expressió ciutadana construïda a través d’innumerables tradicions i pràctiques socials produint a la vegada identitat i cultura. Aquest lligam urbà ens deixa escoltar la veu d’una ciutat oberta i atrevida que parla un nou llenguatge estètic que cerca embellir els edificis i els espais ciutadans amb noves formes, nous colors, nous projectes....
I així els ciutadans valorem que el paisatge urbà que habitem també és casa nostre, que forma part de la nostra convivència i del nostre esdevenir, és el paisatge que trepitgem tots els dies i que necessita de la nostra cura i estimació com part de la nostra identitat ciutadana.

Comentaris