IMAGINACIÓ ESQUERRANA

Imaginació esquerrana:

Aquells ideals de la Revolució Francesa: llibertat, igualtat, fraternitat, encara existeixen i això ens ha de portar a reflexionar a què hem de continuar lluitant per una societat distinta, una societat diferent que no vindrà mai donada per una política de dretes. El nostre objectiu és continuar reduint i eliminant les desigualtats i les injustícia socials, perquè com diu el company Miquel Iceta, "som el partit de la justícia social, fill del moviment obrer, inspirat pels valors de la il·lustració. Nosaltres som aquests".
Vivim en un determinat moment, en un temps, en una època determinada i l'home com ser dinàmic i viu, ha d'aplicar el seu quefer polític en la societat en què viu; perquè la societat el mateix que l'home també té un quefer, però un quefer en comunitat, en relació amb el món i amb els altres homes. És aquesta visió d'amplitud, de progrés, la que ens ha de portar a comprometre'ns amb una societat democràtica i d'esquerres.
Actualment vivim en un món confús, ambivalent, per això els socialistes creiem en un sentit ampli de la vida, que pretén per damunt de tot cultivar la intel·ligència i la sensibilitat dels nostres ciutadans. Una formació que permet estimular la creativitat, que afavoreix la llibertat de pensament, de comunicació i d'expressió. Dialogar, debatre, intercanviar informació, projectar, somniar... imaginar. Com deia Albert Einstein: "Sóc prou artista com per a dibuixar lliurament sobre la meva imaginació. La imaginació és més important que el coneixement. El coneixement és limitat. La imaginació circumda el món."

Comentaris