EL CULTIU D'UNA VIRTIT



El cultiu d'una virtut:

Vivim en un món que encara continua imprès de fanatismes, l'explotació de la ignorància i la por a l'altre. Una de les millores maneres de contestar a aquest panorama és cultivar la tolerància. Cap societat pot tenir l'esperança de progressar sinó promou aquesta virtut essencial.

La tolerància és una condició bàsica per a la pau, la democràcia i el desenvolupament sostenible. En un món cada vegada més independent i individual, les societats es tornen més multiculturals i moltes persones són producte de diverses cultures; però més enllà de les nostres diferències, de totes les diferències, tots volem les mateixes coses: gaudir d'una vida decent i deixar als nostres fills un món on puguin viure amb llibertat, lliures de la misèria i de la por.

En practicar la tolerància, de forma que visquem junts com bons veïns, treballem com bons companys, estimem com bones parelles, és un factor molt important per arribar a convertir en realitat tots els nostres desitjós. La tolerància no vol dir només suportar als altres, al contrari, significa estar compromesos activament amb els drets humans i les llibertats fonamentals, reconeixent constantment que allò que ens uneix és més fort que allò que ens divideix. Significa també incorporar regles de conducte que emfatitzin la responsabilitat, no només d'un sinó també dels altres.

És necessari que l'ésser humà prengui consciència que l'únic camí viable per tal d'avançar, créixer i construir la Pau és la Tolerància.




Comentaris