LA CARTA DE Z


La carta va arribar una tarda gris de finals de febrer, quasi ja havien passat 4 anys de la seva arribada al govern.
Després de dies de sol intens per fi havia començat a ploure, i les gotes de pluja anaven caient sense cap mena de sentit per la finestra.
Abrigada en el sofà d'Ikea, amb la calefacció posada, mentre menjava una galeta i bevia un tallat, anava llegint el llibre Catalanisme federalista escrit pel company Miquel Iceta
De tant en tant, s'aixecava, mirava per la finestra i pensava en com s'anirien desenvolupant els propers esdeveniments, i va pensar en ell, en la seva força, en el seu lideratge. La seva imatge va acudir a la seva ment com un mantra Budista.
Anava a beure un altre glop de tallat quan van trucar a la porta. Va saltar del sofà amb la lleugeresa d'un gat desimbolt. Va obrir la porta; allà estava la cartera amb un cert posat de cansament, va lliurar-li la carta fent-li signat l'avís de recepció.
Amb la carta a les mans va tornar a seure plàcidament al sofà i va llegir:


Estimada ciutadana, Estimat ciutadà,
Vull adreçar-te aquestes breus paraules per tal de fer-te saber la importància que té: que el proper dia 9 de març els socialistes guanyem; que l'esquerra guanyi; que les nostres idees socialistes continuen arribant al cap i al cor de les persones; que el nostre projecte de llibertat, igualtat i justícia social continuï desenvolupant-se per tal d'aconseguir cada dia un món millor, un món més just i un món més solidari.
Per això he decidit adreçar-me a tu personalment i fer-te saber que m'agradaria veure't el proper dissabte dia 16 de febrer al míting que farem a la Farga de l'Hospitalet, amb els companys José Montilla, Felipe González, la companya Carmen Chacón i jo mateix. Segurament l'Agrupació del teu municipi organitzarà autocars per venir a l'acte, posa't en contacte amb ells i reserva la teva plaça.
Així que fins el dissabte et desitjo allò més bo.

Una forta abraçada,
Z


No va deixar passar més temps, va aixecar-se del sofá amb determinació, i va trucar a l'Agrupació Socialista de Badalona, per fer la seva reserva. El dissabte seria un dia important! Es va beure el darrer glop fred de tallat; havia deixat de ploure i uns tímids raig de sol començaven a ressorgir.

Badalona, 12 de febrer de 2008

Comentaris