CIÈNCIA A BADALONA

Ciència a Badalona,


Davant el tauló d’anuncis, la mirada neguitosa d’en Marc, no vol aturar-se a la darrera nota final de curs; al cap d’un instant, amb decisió ferma, mira la línia del seu nom i cognoms, veient ressaltada en negreta la paraula ”apte”. L’alegria i l’emoció s’apoderen d’ell: - He aprovat!
L’any vinent en Marc començarà tercer de medicina a l’Hospital Trias i Pujol, més conegut com l’hospital de Can Ruti a Badalona; els dos primers anys els va estudiar a la Universitat Autònoma de Bellaterra; d’aquells anys guarda bons records d’amics, professors i alguna que altra aventura. Ara està molt content perquè podrà continuar els estudis universitaris, tant els teòrics com els pràctics, a la seva ciutat.
Encara no té clar quina serà la seva especialitat, però ara que sap que Can Ruti comptarà amb un centre d’investigació biomèdica per a la medicina preventiva i personalitzada amb el que es podrà diagnosticar la predisposició genètica a partit dels tumors, potser valori una altra possibilitat, i es dediqui al camp de la investigació. D ’uns anys ençà Badalona ha fet un recorregut a fons dins de l’àmbit de la medicina: l’Hospital Municipal, el Centre Sociosanitari del Carme, l’Hospital Trias i Pujol, l’Institut Gutzman, la Fundació Carreres...
Somnia despert i pensa en investigadors que han fet descobriments importants per a l’esser humà: Ramon i Cajal, que va revelar els processos connectius de les cèl·lules nervioses; Alexandre Fleming que va trobar l’antibiòtic de la penicil·lina; Charle Townes, el descobridor del raig laser; Severo Ochoa que va treballar en el desxiframent del codi genètic... Quan li agradaria algun dia, encara que fos en una mínima part poder contribuir a algun descobriment que ajudés a disminuir el patiment i el dolor de persones que pateixen greus malalties com el càncer, l’alzheimer, el Parkinson...
Si una vegada, Severo Ochoa va dir que: "L’amor és la fusió de física i química", en Marc creu que l’amor per la medicina, per la ciència és també la unió de coneixements i humanitat.


Comentaris