PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

16 de gener 2012

EL DOCTOR TALIGUCHI


El doctor Taliguchi és un dels doctors més vells del Departament d’urgències. És doctor de cardiologia. Taliguchi és un home seriós, la pell color oliva, els ulls petits, inexpressius, l’ull esquerra sempre li fa tremolor, amb un nas que no té res a veure amb l’antiga bellesa grega ho olora tot amb una certa supèrbia. És molt fred, tancat i no accepta mai una opinió oposada a la seva. Essent un especialista del cor es preocupa molt poc per tenir un bon contacte personal i emocional amb alguns companys de l’equip. No li importa cridar a algú per tal de què no el contradiguin; no li importa que la por s’instauri entre ell i altre per tal d’escoltar sempre allò que ell vol escoltar. La confiança no és una de les seves prioritats. Per això només sobreviuen amb ell aquells que li saben ben fer la pilota. Quan es troba davant una cosa que li interessa la desentranya fins arribar a les seves últimes conseqüències com si estigues disseccionant a cor obert.
Quan aquest matí ha demanat que el portessin el Vademècum i la seva impaciència no ha tolerat massa bé el temps d’espera els gestos de la cara se l’han arrugat de cop. Quan per fi el metge auxiliar ha arribat amb el gran llibre, la mirada que li ha llançat semblava recent aterrada de l’Antartida. Sense contemplacions li ha tret el llibre amb tanta força que ha caigut entre els dos creant un pont infinit d’angúnia i malestar. De sobte la sala d’urgències s’ha cobert de silenci i d’immobilitat.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas