LA MEVA TERRA: CATALUNYA

" Catalunya terra de llibertat,
i de grans ideals.
Estimada i respectada
pels seus ciutadans,
aixeca la seva veu
a favor de l'ESTATUT ".
1.- El nou Estatut es compromet amb els valors del segle XXI: cohesió social, cultura de la pau, suport als emprenedors, impulsora societat del coneixement, reconeixement de la diversitat, impulsora de la nostra cultura i la nostra llengua.

2.- El nou Estatut estableix un capítol de drets i deures. Drets civils, socials, polítics, administratius i lingüístics. Es compromet amb la gent de Catalunya, plena integració social: joves, gent gran, dones, persones amb discapacitats.

3.- El nou Estatut reconeix la singularitat nacional de Catalunya i els seus drets històrics, i garanteix la màxima protecció i projecció de la llengua i la cultura catalanes. Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tenen el dret a usar la llengua que lliurement escullin, però també el deure de conèixer tant el castellà com el català.

4.- El nou Estatut suposa un aprofundiment en la qualitat democràtica de les institucions catalanes. Vol fomentar la participació ciutadana, establir criteris de paritat entre homes i dones, millorar la capacitat de control i investigació sobre les actuacions de l'administració i dels representats públics.

5.- El nou Estatut reconeix el paper del món local i es compromet a vetllar per uns governs locals forts i propers a la ciutadania.

6.- El nou Estatut s'ocupa dels problemes que més preocupen a la ciutadania: ocupació, seguretat, immigració, permisos de treball dels treballadors estrangers. El nou Estatut podrà decidir sobre allò que afecta als catalans: trens de rodalies, beques d'ensenyament obligatori o les inspeccions laborals que més s'adaptin a la nostra realitat.

7.- El nou Estatut millorarà la justícia apropant-la als ciutadans i les ciutadanes de Catalunya. La Generalitat podrà gestionar l'administració de justícia. Creació del Consell de Justícia de Catalunya.

8.- El nou Estatut permetrà incrementar les seves competències en matèria de gestió d'infrastructures, gestionant els ports i aeroports i els ferrocarrils de rodalies.

9.- El nou Estatut permet a Catalunya tenir veu a Europa i al món.

10.- El nou Estatut incorpora un sistema de finançament transparent, just i solidari, que ens aporta els recursos necessaris per a construir una societat més pròspera i cohesionada. No farem realitat una societat de benestar de Catalunya sense els recursos que ha d'aportar el nou model de finançament. Amb un finançament adequat podrem tenir: l'educació, la sanitat, les infrastructures, la formació, les noves tecnologies i els estímuls que necessitem per fer una Catalunya econòmicament competitiva i amb unes polítiques socials potents.
SI A CATALUNYA, SI A L'ESTATUT

Comentaris