PARTITURA SOCIALISTA


                                  
L’ésser humà és una animal simbòlic. Una de les característiques principals de l’home és la seva capacitat de simbolització, així ens trobem que la paraula tres és el resultat de la unitat de l’un i del dos, la suma del cel i la terra.

Històricament entres els antics pobladors, el tres era el més sagrat dels números, encara que sigui una figura aritmètica se’l va atribuir algunes virtuts místiques, com per exemple a la filosofia de Plató, que va ser considerat la base dels signes de la perfecció en les seves tres personalitats: la material, l’espiritual i la intel·lectual, que és allò que determina a la Unitat de l’home. Potser per això Aristòtil va arribar al convenciment de què l’home conté en si  mateix: el principi, el mitjà i la fi, mostrant-nos que l’home és el símbol de la perfecta  harmonia. També a la mitologia grega i romana, el número tres va ser considerar com el principal atribut dels successos llegendaris, com per exemple, que l’Astre Rei tenia tres noms: Sol, Apolo i Liber.  El tres representa l’equilibri. Pitàgores considerava que el tres era el número ideal perquè aconseguia l’equilibri de totes les partes; el triangle “complet” del gran matemàtic, qui va creure en la relació dels números i el destí dels homes.

En la seva representació numerològica el número tres és auto expressiu en moltes vessants i amb capacitat comunicativa; és el signe de l’expressió artística, de la  sociabilitat, de la simpatia, i de la comunicació.  També està associat amb el sentit de l’humor, de la inspiració i de la intel·ligència imaginativa amb capacitats especials capaces de generar les idees més importants que poden arribar a ser clau en l’esfera dels pensaments, de les empreses i de les institucions.
La nova distribució del parlament de Catalunya situa al PSC com la tercera força política. Aquells que es van mostrar escèptics amb el ball socialista, que vagin prenent nota i comencen a aprendre a ballar, perquè Miquel Iceta s’ha consolidat com líder al capdavant del partit del socialistes de Catalunya i, ha deixat ben palès que a la partitura socialista sona una nova melodia.


Badalona, 29 de setembre de 2015

Comentaris