DICCIONARI

Resulta difícil assolir el cel i també les estrelles, però si s'aconsegueixes transitar el camí de l'espera, el teu temps no passarà en va. Aconseguiràs veure el teu àngel, no el deixis marxar. Camina amb ell fins els límits de l'univers, i llavors el món dels somnis i la intuïció et pertanyerà per complert. Vola, somnia, i deixa't emportar per qualsevol idea que et rodí pel cap.

Això el va passar a Sophia ahir a la nit, una idea li rodava pel cap, primer dissimuladament després amb força, empenyent-la fins la prestatgeria dels llibres, allà estava el gruixut diccionari cridant l'atenció per sobre d'altres llibres més prims; d'entre tots els llibres, el diccionari va ser l'elegit, va obrir-lo a l'atzar, va relliscar suaument el dit per la pàgina fins aturar-se i mirar una paraula, i per a sorpresa d'ella, va llegir:

Absorbir. Fer penetrar i retenir dins seu. Atreure un cos i retenir les seves molècules, les d'altre, líquid o gasos. // aspirar els teixits orgànics o les cèl·lules les matèries externes a ells. // fig. captivar, atreure.

Va continuar llegint:

Absorbible. adj. que pot ser absorbit.
Absorbiment. m. absorció.
Absorció. f. acció d'absorbir
Absortar. arrabassar o suspendre l'ànim.
Absort-ta. adj. esbalaït/da.// fig. beneitó/a.

Final: "Sophia feia alguns temps que estava esbalaïda, des de què per casualitat, un dia, va conèixer a un home que semblava amagar tots els misteris de la vida, en els seus profunds ulls negres. Des d'aquell dia el porta tatuat com una ROSA".

Comentaris