TRANSMISSIÓ TEXTUAL

Calladament arriba la nit i els sorolls s'esvaeixen, els compromisos queden darrera la porta. El silenci ens convida a fruir d'un moment de plaer.
Els llibres, amuntegats a la tauleta de nit, ens flirtegen des de les seves portades, abans de decidir quin serà l'elegit aquesta nit primaveral. Després de les responsabilitats laborals de les nostres jornades diàries ens concedim un regal, sí, perquè llegir és un regal, un moment fora dels moments, la història nocturna que ens atrapa i ens descarrega del pes del dia.
La lectura és un acte de creació permanent, hem de conquerir la imatge, els decorats, els personatges. La nostra imaginació dibuixa les històries que llegim i ens obre les portes a la infinita diversitat de móns imaginaris, alliberats de Cronos, ens podem submergir en la solitud poblada d'universos desconeguts.
Hi ha una força secreta en les paraules que llegim convertint-les en un tresor perdurable, allò que per atzar o per voluntat, ens ha comunicat un personatge desconegut durant un d'aquests íntims encontres amagats.
Observem que en poques ocasions el plaer figura en els programes escolars, orientats només a la finalitat competitiva que ve dissenyada pels objectius del mercat laboral. Assaborir que un llibre pot alterar la nostra consciència, i que ens pot traslladar encara que sigui per una estona fora del temps normatiu, és quelcom que deixa sense paraules, és gaudir d'una llibertat... és gaudir d'una aventura personal lliurement elegida.
Sovint ens plantegem la manca de temps per llegir, com si la vida fos un obstacle permanent a la lectura, per això, no podem permetre que la lectura depengui de l'organització del nostre temps social, ha d'ésser com l'amor. Hem vist alguna vegada que un/a enamorat/da no trobi temps per amar? Hem d'amar la lectura, hi ha d'haver entre ella i nosaltres aquella reacció química que, com l'amor, atrapa el nostre esperit i ens porta a descobrir el millor de nosaltres mateixos.

Comentaris