PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

12 de novembre 2009

EL PODER D'UNA MIRADA

El poder d’una mirada,

Una mirada pot ser perillosa. Les mirades són com portes: obertes o tancades; quan les portes estan tancades la mirada és freda i distant. Els ulls miren sense mirar, indiferència i desinterès; quan les portes estan obertes la mirada és foc, calenta i viva. Els ulls miren amb profunditat, interès i atracció.
Una mirada pot colar-se per la porta oberta, durar un instant i impregnar tots els sentits de lluminositat. Aquesta petita visió deixa un record tan gran de llum en la memòria que els ulls es reconeixen quan es troben.
És obscura i penetrant i té la força d’un huracà. És una mirada. Entra pels ulls, ara oberts. Em mira. Sóc mirada i miro. Es produeix un silenci abismal quan els ulls s’acoblen amb els ulls i dos mons es projecten dins la mateixa mirada. Em mires i et miro; et miro i em mires. Ballem la dansa de les mirades.
Hi ha també una mirada neta, clara, honesta, humana, alegre i viva. Una mirada plena de dia i de nit, de foscor i de claredat, de sol i de lluna, d'alegria i de tristesa, de muntanya i de mar, d’aigua i de desert... La mirada que acull tots els contraris, la mirada que parla més que les paraules, la mirada que sent més que un sentiment, la mirada que calla tots els silencis.
Conèixer quelcom d’algun o quelcom d’algun que et coneix; ulls que et prodiguen la contemplació precisa, la anhelada imatge i amb ella la força i la intensitat necessàries per poder capturar a la indòmita i a l’evasiva inspiració, enganxar-se a les seves ales, i dir amb paraules allò que el silenci es nega a pronunciar.

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas