PARAULES AMB AROMA

Tinc una planta i l'acabo de batejar amb el nom d'Aroma. El seu perfum embriaga de tal forma que les hores es desdibuixen en un temps, on les agulles del rellotge marquen minuts inexistents. Les seves fulles desprenen energies que no es deixen veure però que impregnen l'espai de poesia. Aroma és menta, aroma és amistat.

16 de novembre 2009

L'ESPAI PÚBLIC A LA CIUTAT

L’espai públic a la ciutat,
Surto de casa a les 8,30 del matí i al passar pel carrer Guifré de Badalona veig els cotxes estacionats damunt les voreres. Aquesta mena de comportaments em fan pensar que alguns usos del cotxe deterioren la qualitat cívica i humana de la ciutat. Els automòbils no poden estar en l’espai de les persones. Rumio que carrers amples amb fanals lluminosos, bancs i grans arbres fan més atractiu caminar i passejar per la ciutat; també crec que en una ciutat viva i dinàmica, els espais públics han de ser lloc de trobada i de convivència. La quantitat i la qualitat de l’espai públic pels ciutadans determinen la qualitat urbana i humana d’una ciutat. Un espai públic és bo quan en ell tenen lloc moltes activitats, quan la gent surt a l’espai públic com un fi en si mateix, a gaudir-lo, com diu l’arquitecte Jan Gehl. Aquesta idea em porta al cap la imatge de la nova plaça Enginyer Deulofeu al barri de Can Claris, una plaça amb més de 5.500 m2 d’espais verds i jocs infantils; una bona mostra d’aquest urbanisme de proximitat per a totes les persones.
Les persones necessitem caminar, veure gent més enllà de les pantalles d’internet, i estar en relació amb la gent. I la ciutat deu tenir característiques que proporcionen aquest contacte amb els altres. Una ciutat és un mitja per a una millor manera de viure, un lloc on el ciutadà se senti protagonista de la seva ciutat i feliç de viure-hi. Crear espais, fer millors espais, convertir espais i donar prioritat a aquests espais és crear bellesa en la ciutat; ciutats més amable per viure i per estimar.

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
contador de visitas
contador de visitas