LA ROSA DELS VENTS

Un vent tebi va bufar el seu cap remouen idees i pensaments, i aquella casualitat sense mirada el va portar a navegar amb rumb desconegut.
Donava un passeig, era un diumenge al matí. Es va aturar a veure la mar, l'espectacle era encisador. El dia es mostrava amb alegria. Es podien sentir les forces i els processos incommensurables del cosmos, harmònic i silenciós. Harmonia! Era allò que li proporcionava la mar, una cadència amable, afectuosa, la tensió perfecta d'una corda de guitarra, potser la música idònia de dos planetes coneguts. En aquells moments no va albergar cap dubte sobre la unitat de l'ésser humà amb la naturalesa, i un vent moderat li va acaronar els cabells. Qui ha dit que la màgia no existeix!, i va continuar costejant:

Badalona, una ciutat de forta tradició pesquera, herència de l'imperi romà, li va mostrar un nou paisatge natural i urbà: EL PORT. Badalona navega amb olor de marina i somnia amb pirates de mar. Un mar que acull prudentment els seus primers vaixells amb la innocència de les seves primeres petjades, i llança una mirada al passat recordant que a Badalona a l'any 1858 es va construir el veler Maria Assumpta, un símbol de l'esperit emprenedor de la ciutat que va exhibir el nostre escut per tot el món fins que es va enfonsar a l'any 1995.

Els ciutadans passegen tranquil·lament, el port i tota la zona de l'entorn s'aixequen imponents en un nou nucli de centralitat urbana a la ciutat. La gent es mostra fascinada tant per l'obra com pels serveis que la instal·lació donarà a Badalona. Aquest port que va creixent a poc a poc però amb força i seguretat no passa indiferent a la mirada de ningú. Un brillant que lluu i lluirà donant vida a una de les artèries del cor badaloní. Una joia que transcendirà als seus habitants actuals essent una herència enriquidora per a les properes generacions.

Un proverbi japonès diu: “és millor viatjar amb esperança que arribar a port” en aquest cas arribar a veure aquest projecte de progrés finalitzat, no només es tracta d'una esperança, sinó d'un somni de molts badalonins i badalonines. La manifestació majestuosa d'aquesta obra portuària davant la mirada dels visitants em va desvetllar que Badalona és blava, i els vents càlids que la perfumen sempre em portaran el seu aroma.

PD: Vine a aquesta ciutat!, a aquest mar!, a aquest port! olora la fragància de la rosa dels vents, i sentiràs que altra ciutat millor que aquesta no trobaràs.

Comentaris